Привет колеги !Имам проблем с Бравата , преди седмица я закарах да и сменят ангренжния ремък , но изглежда не съм улучил майстора дет се вика .Сега при подаване на газ има някакво странно прихъркване, само при потегляне. Казаха ми че специално за тези модели зацепването ставало със клинове или специален апарат, а белези няма. Гледахме и центровката на едно Браво пак 1.8, нагласихме я по неговата, но това гадно прихъркване си остана ! Кажете ми моля, къде в Пловдив да я закарам да го зацепят ! ?? В Динексекспрес преполагам, че ще ми свалят кожата! Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зацепване на ангренажен ремък Brava 1.8 ?????
Collapse
X
-
защо мислиш че е от ремька ако има разминаване с 1-2 зъба ще тропа постоянно на реното ми след удар ремъка беше прескочил 2 зъба и колата тропаше като луда.нека колегите да кажат и те но според мен има нещо друго сори за 4 но нямам тази буква на сл.комп Поста е оправен. Fire 999HONDA I-VTEC
Коментар
-
Абе хора какви са тези цени. На мен смяната за смяна на ангренаж ми взеха 25лв. и нямам никакви проблеми. Като гледам тези цени направо ме боли главата. Тия майстори със златни инструменти ли работят? На един приятел с Брава 1,4 за смяна на вал, клапани и прочие му взеха 60лв. Като чета тук за какво става на въпрос все едно сме в друга България. Това, че ти правят "обескостяване" на джоба в някой сервиз не означава, че са ти направили ремонта качествено. Такъв пример мога да ви дам с Мото Пфое. Много от "майсторите" си мислят,че като и е лъскав сервиза ще взимат три пъти повече. Ееееееее и ния познаваме финикииските знаци. Аз не бих се навил в един сервиз като Бош например да ми рови колата 18-19г. младеж и да му плащам като на механник от Ф1.
Коментар
-
Todor_Gagovski написа:еми от 9 до 15 часа го сменяха, и за мен са много пари но предпочетох по сигурното,а и преди 2 години нямаше толкова брави и повечето гаражни майстори я гледаха малко странно като вдигнех капакаPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
здр
колега трябва само да погледнеш някъде или да попиташ някои за обтяжната ролка щото наистина може да е попренатегната! по принцип за неиното поставяне си има специален инструмен които дефакто няма нищо специално ама.......а Ivanko rs е прав наистина на този двигател няма нищо кои знае колко специално или особено при зацепването на валовете. Бравото за което говори тои е наше!
Коментар
-
Тъй или иначе не е добре колата ти след пипането на "майстора" съветвам те отваряй , въоръжен с инструмент разбира се. Прочети ми поста http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...713&highlight= Свали капака на ангренажния и установи първо дали имаш белези по зъбните колела и съвпадат ли те с документацията (търси я).Да ме прощава spark ама стига с този инструмент за зацепване. Много съм чел и слушал за него. Обикалях и питах майстори наред "Имате ли го бре, за да ви оставя колата" и накрая с един приятел се хванахме и направихме описаното в поста ми . Айде стига с майстор-агитатори !Сто лева за 2 часа работа - хайде среден пръст !Някой ти дава гаранция и ти мислиш че ако двигателя каже цък ще ти купи новFiat Marea 1.8i
Коментар
-
EVITA
Todor_Gagovski написа:Явно тук са се събрали все майстори,аз понеже не съм такъв а и не обичам да си го зацепвам сам, нямам и един гаечен ключ ще си ходя в динекспрес. :P
Коментар
-
Под динекспрес имах предвид сервиз въобще.но сам да си зацепвам ремъка и да си сменям ролките и семерингите на валовете и да ми убеждават колегите тук колко е лесно и просто, звучи несериозно.иначе и аз имах проблеми с тях но всеки път си им я връщах докато не си оправиха проблема.после за друг проблем ходих на 4 други сервиза само в един излезнаха коректни хората в Автоелектроника и казаха че не са пипали такава кола и не искат да се занимават.То има ли в Пловдив свясен сервиз вече незнам, добре че от доста време насам не ми се е налагало да ги посещавамHONDA I-VTEC
Коментар
-
Todor_Gagovski написа:Явно тук са се събрали все майстори,аз понеже не съм такъв а и не обичам да си го зацепвам сам, нямам и един гаечен ключ ще си ходя в динекспрес. :PPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар