Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ при слагане на калъфи за седалки на Фиат Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ при слагане на калъфи за седалки на Фиат Браво

Здравейте колеги, съжалявам че ви питам за такива глупости, но просто ми трябва едно рамо. От скоро си взех Браво 1.9 JTD и тапицерията е ужасна, и поради тази причина и взех калъфи - нищо особено просто пак ще е по добре от тапицерията. Досега не съм го правил но първата ми спънка беше при свалянето на подглавника... Дърпах го суках го кво ли не го правих не излиза, след това видях че е хванат с два винта развих ги и същата работа. Ако може някой с две думи много на кратко да ми обясни как трябва да ги сваля и след това да сложа калъфите. Благодаря,
    Поздрави,
    Мартин Маламов
    Mobile: +359 885 602958
    Office: +359 988 300319

С ключ 17 или 19. пъхаш го в мястото където шините на подглавника влизат под тапицерията. там има неква пластмаса та слагаш клю4а отдолу и напъваш нагоре, чува се изщракване. повтаряш за другата шина и си готов
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

на "по-новите" модели (например моята) преди да напъваш трябва да завъртиш пластмасата, която влиза във седалката на 90 градуса с тръбен ключ. за да се завъртят подглавника не трябва да е вдитнат докрай и трябва да си натиснал копчето за вдигане на щайбата, която въртиш. доста е криво, ако внимаваш да не го счупиш. посоката на въртене мисля, че беше като застанеш пред седалката и двете "навътре" към подглавника, но не съм сигурен. усеща се как освобождават като минеш 45 градуса. имат ход и в другата посока, но още на 1/4 ход се усеща как затягат. после напъваш нагоре, щото първите 2-3 пъти не излизат лесно - набити са с все найлона на седалката. имаше някъде тук сравнително подробна тема по въпроса.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Мерси много колеги днес ще опитам.
        Поздрави,
        Мартин Маламов

Коментар

Мерси колеги стана днес сложих предните калъфи утре ще оправя и задните мерси за съветите
          Поздрави,
          Мартин Маламов

Коментар

Working...
          X