zdraweite,priateli.iskam da zadam edno vapros4e. kogato strelkata na dat4ika za temperaturata epreminala sredata,lampata za masloto svetva a kogato enormalno pologenie t.e mnogo malko pod sredata samo premigva. masloto e lem forder 10w40. kak mislite kade e problema. I oste edin vapros ako moge.na radiatora nai dolo v liavo kato sme slize kam kolata,ima edin ured mnogo stranen za mene zakrepen e kam koguha na ventilatora s dva vinta i predstavliava edna porzelanova trabi4ka s namotki i e zelena. v nea vlizat dva kabela s klemi,pri men na edinia kabel klemata e s4upena imnogo trudno pravi kontakt i se zagriava.kakvo e tova ikakvo e negovoto prednazna4enie. moge davi se storiat tapi vaprosi no ot savsem skoro imam tazi MAREA.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос зa тeмпeрaтурa и мaслo
Collapse
X
-
ms написа:Здравейте, приятели. Искам да задам едно въпросче. Когато стрелката на датчика за температурата е преминала средата, лампата за маслото светва, а когато е в нормално положение, т.е. много малко под средата само премигва. Маслото е Lem Forder 10w40. Как мислите, къде е проблема? И още един въпрос ако може. На радиатора най-долу вляво, като сме с лице към колата, има един уред много странен за мене, закрепен е към кожуха на вентилатора с два винта и представлява една порцеланова тръбичка с намотки и е зелена. В нея влизат 2 кабела с клеми, при мен на единия кабел клемата е счупена, много трудно прави контакт и се загрява. Какво е това и какво е неговото предназначение? Може да ви се сторят тъпи въпроси, но от съвсем скоро имам тази МАРЕА.
-
Това със светенето на лампата на маслото никак не е хубаво. Спешно вземай мерки. Не познавам това масло, което си написал. Обаче е доста съмнителен фактът, че при повишаване на температурата му пада налягането. Аз лично първо бих сменил маслото, пък ако ще и с някакво българско за 5 лева литъра само за проба. Ако пак го прави - колата има проблем, ако не - слагаш хубаво масло и си караш.Имаш колата от скоро, но знаеш какво е маслото. Това ме кара да мисля, че си го сменял. Та ако да - а със старото правеше ли пак така?А, да щях да забравя - най-напред му виж нивото. Ако е прекалено малко пак може да свети лампата. Успех.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
и аз започвам да си мисля че е от маслото май. защото преди да го сменя го направи един път когато беше загряла доста поради причината че реостата не е включвал бавната степен на вентилатора.но си мисля дали маслото не е било по гъсто или пък да е имало някаква присадка иначе по реостата всичко ми се изясни дори си купих нов и сега ще го сменям :P
Коментар
-
turbo.i.e написа:Лен Фиордер е доста добра марка масло 100% не е от него
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар