Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АНОМАЛИЯ С КОНТРОЛНАТА ЛАМПА НА СПИРАЧКИТЕ.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

АНОМАЛИЯ С КОНТРОЛНАТА ЛАМПА НА СПИРАЧКИТЕ.

Здравейте колеги.Колата е Марея 1.9jtd ,110кс. 2001г.Проблема е следният:при подаване на газ ,лампичката за спирачките почва да свети,при отбускане на газта угасва.Тази същата лампа се влияе само от педала за газта .Карах по по павета ,по наклон ,по надолнище скачах на спирачките не свети,но при подаване на газ почва да премигва,ако натисна до доло газта свети постоянно.Течност за спирачките има ,накладките са добре.Закачхих колата на диагностика не показва грешки.Наясно съм, че спирачна система и двигател са две различни системи.Някой имал ли е такъв проблем?МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ..

и на мен ми правеше чакмаци тия дни, светеше ми лампата за износване на накладки, ей така когато и кефне, беше влязла мизерия в свръзката(буксичката) която излиза от накладките и заминава нагоре към коша, е изкарай буксичката пръсни с контактен спрей и трябва да се оправи;

Коментар

Re: АНОМАЛИЯ С КОНТРОЛНАТА ЛАМПА НА СПИРАЧКИТЕ.

gaspa4o написа:
      Здравейте колеги.Колата е Марея 1.9jtd ,110кс. 2001г.Проблема е следният:при подаване на газ ,лампичката за спирачките почва да свети,при отбускане на газта угасва.Тази същата лампа се влияе само от педала за газта .Карах по по павета ,по наклон ,по надолнище скачах на спирачките не свети,но при подаване на газ почва да премигва,ако натисна до доло газта свети постоянно.Течност за спирачките има ,накладките са добре.Закачхих колата на диагностика не показва грешки.Наясно съм, че спирачна система и двигател са две различни системи.Някой имал ли е такъв проблем?МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ..
      А я по точно обясни коя лампичка свети, че се сещам за три свързани със спирачките- Ръчната, АБС, Износени накладки.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Тази за ръчната.За почистване ще почистя ,ама тя свети контролирано ,чрез бедала на газта.Ако подавам газ, много плавно няма проблем ,нищо не свети.Но ако натиснеш по сериозно почва да премигва.

Коментар

Долей спирачна течност и ще спре да свети.
          Stop giving directions, just say "Follow me."
          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Налях

Коментар

gaspa4o написа:
              Налях
              Ако пак премигва, може поплавъкът да ти е "подгизнал" и да не може да се издигне. Откачи буксата от капачката на канчето за спирачна течност и пробвай дали пак премигва.
              Stop giving directions, just say "Follow me."
              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Скъсан кабел за индикация на износени накладки.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

sok1 написа:
                  Долей спирачна течност и ще спре да свети.
                  +1
                  Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Tornado написа:
                    Скъсан кабел за индикация на износени накладки.
                    Лампите са различни.освен това дето СОК1 го е казал провери и под маншона на ръчната спирачки има един кабел с букса може да е откачен или да не контактува хубаво.

Коментар

Когато колата е на контакт (и двигателя не работи) при натискане на педала (за газта) светва ли въпросната индикация?

Коментар

Проблема е решен.Скъсан кабел на накладките.Благодаря на всички за мненията,с общи усилия и планина можем да повдигнем :P :P :P

Коментар

gaspa4o написа:
                          Проблема е решен.Скъсан кабел на накладките.Благодаря на всички за мненията,с общи усилия и планина можем да повдигнем :P :P :P
                          Младеж, лампите за ръчната и накладките имат разлика и тя е едно голямо Р

Коментар

Възможно е.Извинявам се ако съм ви подвел.Но преди време ми светна същата лампичка,след ровичкане се оказа ,че накладките са свършили и металната пластина която е вгредена в накладката беше се показала и контактуваше с диска.Следователно, лампата която свети при опъване на ръчната ,свети и за износени накладки.поне на този фият е така.Същата лампичка свети когато ми падне нивото на спирачна течност в разшерителният съд.Хидравличните помпи на амбреажа пак от там взимат течност(долната под ABS и тази на педала) и те станаха много нейзвесни ,затова пуснах темата .Както казах зговорна дружина планина повдига.И така стана плагодарение на вашите мнения проблема е решен

Коментар

Working...
                            X