Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

още един Бравист :) !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

още един Бравист :) !!!

Здравейте приятели! Между другото - СТРАХОТЕН ФОРУМ ! Поздрави от Бургас! От десетина дни и аз се сдобих с фиатка брава! Кукла е! Много съм доволен. Като нова е! ........ ми то до сега карах един 23 годишен Опел ! Фиатката е 1.4 12V и чесно да ви кажа има страхотна динамика! Ми то от магаре на кон ! Единственото което ме подразни е, че когато включа климатика и ....... тая динамика изчезва. Натискам педала а тя се ослушва. Прочетох туй- онуй из форума и усетих, че не мога да искам фокуси от тоя двигател. Искам само да питам: нормално ли е това, или ставам параноик ? ........сега е време да поздравя всички и да ви кажа ай наздраве!!!
    брава 1.4 12в 1997 моно инжекция, но радиото е стерео
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/22/21929_450.JPG

Честито, жив и здрав да я караш, и я пази от лошо масло, и наглеждай вала, че там им е слабото място на тея моторетки :P

Коментар

Re: още един Бравист !!!

[.........

Коментар

Честито! Много безаварийни километри!Сподели още нещо за колата... например - коя година е и т.н.Иначе внимавай с маслото. Тези двигатели имат характерен проблем с омасляването, който се явява след нередовна смяна или каране с некачествено масло. След 1997г. уж го били оправили, ама не знам Иначе с климатика нещата стоят така и при по-мощните двигатели. Така че... - вманиачаваш се
        FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

@gogo_bravata: Ако си от Меден рудник може да ги сравним някой път как са. И мойта е с климатик и като е пуснат и си на 2-ра с газ до ламарината почти не ускорява. Интересно ми е само какво ти харесва на динамиката, за мен 1.4 си е доста спънат мотор. При тръгване от светофар се усеща най-вече
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

еее ти пък... на 2-ра с климатик няма никакви ядове... на 3-та също. На 4-та се усеща малко.Ама ти здравата преувеличаваш. Имаш проблем с динамиката явно... бягай на оторизиран сервиз да я оправят!

Коментар

Ходил съм 2-3 пъти точно на оторизиран сервиз с Фиат тестер. Пича, който работи в сервиза е от нашия блок и му имам доверие. По компютъра няма никакви грешки, разхода си ми е към 10 градско.. Може би е нещо свързано с метановата уредба и това, че колата е с 80-90кг по-тежка заради бутилките, а и съм с 15" джанти (15/185/60), които ги препоръчват само за 2.0 20V в сервизното ръководство. И компресията е мерена - средно 13 бара на всеки цилиндър.

Коментар

Много странна работа... Аз с 4-ма човека се радвам на завидна динамика, даже и по баирите...Някой път ако имаш път към София, мини и през Ванто. Ако тръгнат да ти обясняват че си е добре, накарай приемчика да се качи и да я покара. Тогава ще разбере и какво й е.

Коментар

Според мен пък е нормално - все пак губиш 20...30 коня.

Коментар

1115 написа:
                    Според мен пък е нормално - все пак губиш 20...30 коня.
                    Когато включиш климатика е нормално колата да изгуби динамиката, която има при изключен климатик.Въпроса е, че на 2-ра с климатик не е нормално да не ускорява колата. Както и на 3-та.При мен на 4-та се усеща по-голямо суетене, но на 3-та и на 2-ра нещата са много доволни.

Коментар

момчета съгласен съм с вас, че мощността пада при включване на климатика но не ми се вярва да е нормално колата да забива муцуната и да не иска да ускорява. Мога да ви дам пример- предишната ми кола беше на газ и тези които са карали на газ знаят какво става когато започне да ти свършва газта-караш си нормално и в един момент искаш да ускориш а колата забива муцуната и неще да върви. нещо такова е при мен

Коментар

Това със забиването на муцуната при мен липсва, просто не ускорява по същия начин. Писах ти ако си наблизо може да пробваме колите и да сравним динамиката.

Коментар

продължавам да чета форума и по точно да ровя постоянно в него. Проблема така и си стои. Смятам да започна първо от катализатора пък после ще бърникна и сондата..... Някой ще ме открехне ли по какъв начин мога да слагам снимки във форума за да съм по- конкретен във въпросите си

Коментар

Катализатора ми го махнаха за 50лв общо с труда и гърнето (неръждавейка). Имаше и вариант с някакво по-евтино гърне за общо 30лв с труда. Не усетих някаква особена промяна в динамиката, а със сигурност на 170000км си е бил за смяна. Колата става малко по-шумна обаче.

Коментар

spark написа:
                              Катализатора ми го махнаха за 50лв общо с труда и гърнето (неръждавейка). Имаше и вариант с някакво по-евтино гърне за общо 30лв с труда. Не усетих някаква особена промяна в динамиката, а със сигурност на 170000км си е бил за смяна. Колата става малко по-шумна обаче.
                              Разхода поне трябва да падне ! Засечи колата .

Коментар

Working...
                              X