Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изтичаща гаранция и въпроси

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изтичаща гаранция и въпроси

Привет. Имам Гранде пунто лъки на което му изтича гаранцията след двайсетина дни. Колата е само на 8000км(не е излизала извън града), а в купето всички пластмаси скърцат като полудели, от спирачките се чува невероятен шум при спиране и от парното се чува едно леко тракане на първа степен. Разходът от 9.3 ми се струва висок. На предно елстъкло ми сменяха една машинка, защото се счупи и не можеше да се движи. Сега чувам същия звук предсчупване на другото стъкло и знам, че скоро ще се случи, но не ми се дават 100 лв за това след като още сега е ясно, че ще се развали. Да я водя ли за тия проблеми, ще ми обърнат ли внимание, могат ли да ги оправят и в правото ли съм си да искам да ги оправят? Благодаря предварително.

Пробвай поне за ел. стъклото, за пластмасите едва ли ще ти обърнат внимание. Спирачките най-вероятно са с износени накладки, за което едва ли ще има гаранция, но ако има ръбове по дискоевете, може поне за тях да претендираш, като не е ясно ще уважат ли гаранция, ако накладките са останали без феродо. Не чакай мнения, направо отивай и виж какво можеш да изтърмъчиш.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov,какви ръбове,какви износени накладки???Колегата е писал ,че колата е само на 8 000км. Високият разход предполагам се дължи на късо градско каране.Според ме е добре да идеш в сервиза да обърнат внимание на забележките ти.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

това че е на 8000км не значи че феродото не може да се е износило особено ако се прави на състезател газ-спирачки
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
          това че е на 8000км не значи че феродото не може да се е износило особено ако се прави на състезател газ-спирачки
          Е в такъв случай разхода му от 9,3 в града е повече от приличен. Мога да се съглася ако е феродо от наш магазин,ама фабрично и да си отиде на 8 000км...
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Няма смисъл да спорим, фабричо може да е имало калпава накладака, и да се е отлепило фродото и. Фабрично не значи 100 % няма скапване. Както и да е, като отиде, ще му кажат какво покрива гаранцията от посочените проблеми. Ние тук може да си чешем зиците един месец, и пак ще е кавото кажат в сервиза. Общо взето проблемите му са дребни, така че вместо да се заяжда с техниците и да му го направят като за 1 месец, по-добре да си тряе, ще му излезе по-евтино после. Единствено за стъклото може да се заяде, или дето се казва зорлям да го скапе тоя механизъм от ръчкане нагоре - надолу, че тогава не могат да се дърпат.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

за пластмасите няма да станеза спирачките - зависи какво им имаако е само свирене - това е прах от накладките, предизвикващ резонансако е друго би трябвало да го оправят
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Благодаря. А пластмасите понеже най-много ме нервират някъде другаде могат ли да ми ги оправят и за какви пари ориентировъчно. Наистина в купето не се седи. Направо ме хваща срам като се качи някой в колата. Всички ме питат "ама тя нали беше нова".

Коментар

Working...
                X