Хора от скоро нещо щтракат клапаните на колата а снощи като изгасих двигателя преди да спре се чува едно скърцане за секунда.Принципно докато работи двигателя не скърца само като го изгася , дали защото маслото вече е на около 15 000км. или не е възможно да е от него?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно скърцане
Collapse
X
-
Дай още информация за това скърцане. Каква е колата? Ако е бензинова, да не е от помпата, защото тя издава един подобен "шприц" звук след като изгасиш колата."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Re: Странно скърцане
shefa_nuti написа:Хора от скоро нещо щтракат клапаните на колата а снощи като изгасих двигателя преди да спре се чува едно скърцане за секунда.Принципно докато работи двигателя не скърца само като го изгася , дали защото маслото вече е на около 15 000км. или не е възможно да е от него?Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)
Коментар
-
Ок.Освен със селения какво друго по евтино масло мога да сипя щотото нещо финансите нестигат за селения.И макар и понеже няма да я карам на сервиз да ми сменят маслото да попитам дали правилно знам какво да направя и да си го сменя сам. Първо отвъртам пробката на картера изтича старото масло сменям филтъра завивам пробката и наливам новото.Ако нещо съм изпуснал или не се сменя така поправете ме щото никога не съм сменял само съм слушал как става. Благодаря!
Коментар
-
shefa_nuti написа:Ок.Освен със селения какво друго по евтино масло мога да сипя щотото нещо финансите нестигат за селения.И макар и понеже няма да я карам на сервиз да ми сменят маслото да попитам дали правилно знам какво да направя и да си го сменя сам. Първо отвъртам пробката на картера изтича старото масло сменям филтъра завивам пробката и наливам новото.Ако нещо съм изпуснал или не се сменя така поправете ме щото никога не съм сменял само съм слушал как става. Благодаря!На каква цена си купуваш Селенията? Има много по-разумен начин в тази криза да си държиш автомобила в перфектно състояние и да нямаш разходи по него. Понеже някои колеги много "разбират",ако те интересува какво имам в предвид - на лични.Отвори капачката за наливане на масло и виж вала дали вече не е пътник.
Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Общо взето колеги днеска смених маслото на фифката.Сложих и GM 10W 40 и изкам да попитам какво ви е мнението за него? Относно щтракането на клапаните намаля но не изчезна и това странно скърцане като изгася двигателя също остана явно не е само маслото.Колегата данчо ще те послушам и ще го пробвам при следващата смяна.
Коментар
-
shefa_nuti написа:Общо взето колеги днеска смених маслото на фифката.Сложих и GM 10W 40 и изкам да попитам какво ви е мнението за него? Относно щтракането на клапаните намаля но не изчезна и това странно скърцане като изгася двигателя също остана явно не е само маслото.Колегата данчо ще те послушам и ще го пробвам при следващата смяна.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар