Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странно скърцане

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странно скърцане

Хора от скоро нещо щтракат клапаните на колата а снощи като изгасих двигателя преди да спре се чува едно скърцане за секунда.Принципно докато работи двигателя не скърца само като го изгася , дали защото маслото вече е на около 15 000км. или не е възможно да е от него?

Дай още информация за това скърцане. Каква е колата? Ако е бензинова, да не е от помпата, защото тя издава един подобен "шприц" звук след като изгасиш колата.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Fiat brava 1.4 12V Бензин/газ пали на бензин и на 2500 оборота прехвърля на газ.

Коментар

Re: Странно скърцане

shefa_nuti написа:
        Хора от скоро нещо щтракат клапаните на колата а снощи като изгасих двигателя преди да спре се чува едно скърцане за секунда.Принципно докато работи двигателя не скърца само като го изгася , дали защото маслото вече е на около 15 000км. или не е възможно да е от него?
        сменяй маслото докато не ти е ЩТРАКНАЛ вала
        Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

Коментар

Ок.Освен със селения какво друго по евтино масло мога да сипя щотото нещо финансите нестигат за селения.И макар и понеже няма да я карам на сервиз да ми сменят маслото да попитам дали правилно знам какво да направя и да си го сменя сам. Първо отвъртам пробката на картера изтича старото масло сменям филтъра завивам пробката и наливам новото.Ако нещо съм изпуснал или не се сменя така поправете ме щото никога не съм сменял само съм слушал как става. Благодаря!

Коментар

сменава се фтулката която е на пропката иначе сичко си изброил тази фтулка е като шаиба на самата пропка

Коментар

Смени и ремъка за алтернатора.
              Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

shefa_nuti написа:
                Ок.Освен със селения какво друго по евтино масло мога да сипя щотото нещо финансите нестигат за селения.И макар и понеже няма да я карам на сервиз да ми сменят маслото да попитам дали правилно знам какво да направя и да си го сменя сам. Първо отвъртам пробката на картера изтича старото масло сменям филтъра завивам пробката и наливам новото.Ако нещо съм изпуснал или не се сменя така поправете ме щото никога не съм сменял само съм слушал как става. Благодаря!
                При ссмяна на маслото се прави задължително:1. Масленият филтър - Преди монтажа се намазва със свежото масло резбата и гумения уплътнител на филтъра. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! 2. Филтъра се затяга само и единствено на ръка!3. Ако пробката е конусна, се внимава много да не се пренатегне. Те уплатняват прекрасно, когато не се използва "Херкулес". На каква цена си купуваш Селенията? Има много по-разумен начин в тази криза да си държиш автомобила в перфектно състояние и да нямаш разходи по него. Понеже някои колеги много "разбират",ако те интересува какво имам в предвид - на лични.Отвори капачката за наливане на масло и виж вала дали вече не е пътник.
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Общо взето колеги днеска смених маслото на фифката.Сложих и GM 10W 40 и изкам да попитам какво ви е мнението за него? Относно щтракането на клапаните намаля но не изчезна и това странно скърцане като изгася двигателя също остана явно не е само маслото.Колегата данчо ще те послушам и ще го пробвам при следващата смяна.

Коментар

Снимай вала! Това, че си сменил маслото не значи че се маже.
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

shefa_nuti написа:
                      Общо взето колеги днеска смених маслото на фифката.Сложих и GM 10W 40 и изкам да попитам какво ви е мнението за него? Относно щтракането на клапаните намаля но не изчезна и това странно скърцане като изгася двигателя също остана явно не е само маслото.Колегата данчо ще те послушам и ще го пробвам при следващата смяна.
                      И следващия път не го чакай до 15 000 ами го смени навреме. като изтече 1 година или 8к-9к километра
                      Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                      Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Смени си ремъка на алтернатора или го намокри и виж ще изчезне ли скърцането.
                        Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Working...
                        X