Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно инжектора на Типо 1,4

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос относно инжектора на Типо 1,4

    Колеги имам следния въпрос Как се прави профилактика на инжектора на Типо 1,4 Колата дълго време е карана само на газ понеже имаше проблем с бензиновата помпа .Сега съм събрал всичко необходимо /нова помпа , нова цедка ,нов горивен филтър / резервоарът е свален и измит основно ,но ми казаха че е твърде възможно да се прецакал и инжекторът .В един магазин ми предложиха да го почистят с ултразвук но нямало гаранция дали ще работи , а само че ще е почистен Има ли начин да разбера дали работи така както си е в момента без демонтаж / при положение че бензиновата помпа все още не е монтирана / Ако няма начин -как се сваля самия инжектор защото там където евентуално ще го почистят го искат демонтиран Благодаря предварително за отговорите !Живи ,здрави и винаги на път !
    Fiat Tipo 1.4 i.e.DGT
    160A1.046

    #2
    на мойто типо също му беше изгоряла бензиновата помпа и 5 - 6 месеца не беше карано на бензин. смених помпата и нещеше да откъне. работеше само на помпене на педала и то от 3000 оборота нагоре. проблема го отстраних с добавка за горивото "редекс" и не съм чистил инжектора. според мен ще е най добре първо да монтираш всичко и да провериш дали ще заработи на бензин. ако не - чистене, единия вариант с добавка, втория вариант на ултразвук, а може да се окаже че всичко е ок и няма нужда от каквото и да било почистване.
    UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

    Коментар


      #3
      колега пробвай първо само като го сглобиш да видиш как ще се държи направи му поне 10 км ако е възможно разбира се и ще прецениш дали въобще е за чистене. Успех
      tipo1.6 ie 89

      Коментар


        #4
        Още един глас за "първо го сглоби, ако не работи - тогава ще му мислиш".Освен това ако работи привидно добре - хвърли едно око дали не "пикае" дюзата. При мен нямаше проблеми в работата на двигателя, но от пикаещата дюза се изсипваше толкова бензин, че ми се пълнеше картера с бензин...Излишно е да го мислиш предварително. Иначе инжекторът се намира под кутията на въздушния филтър, май е хванат за колеторите с едни дълги болтове или шпилки, като махнеш кутията ще ти стане пределно ясно какво трябва да направиш. Успех.
        Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

        Коментар

        Working...
        X