Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

управление на вентилатора за климатроника

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    управление на вентилатора за климатроника

    в събота както си карах и вентилатора на климатроника спря да върти. компресора си работи защото насрещната струя вкарва студен въздух при пуснат климатик. проверих предпазителите, наред са. днес свалих моторчето и го включих директно на акумулатора и то си завъртя. значи проблема е някъде в управляващия блок или каквото там го командва. та въпросът ми е знаете ли къде се намира той или релетата които го командват за да се опитам сам да локализирам причината и евентуално с нещо втора употреба да си реша по-евтино проблема. ще съм благодарен за всякакви мнения и препоръки.
    TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

    #2
    Ако не работи вентилатора /говорим за този в купето/, не би трябвало да ти включва компресора т.е. да ти работи охлаждането. Същото важи и в обратна посока. При включен компресор, не можеш да намалиш оборотите на вентилатора до нула?! Всъщност имаш ли някяква индикация от LSD дисплея на климатроника за степентта на вентилатора? Не съм сигурен дали има обратна връзка от вентилатора, за това дали работи или не, или е само по сигнал от пултчето на климатроника. По принцип контролера за упр. на климатроника е един и трябва да се види в Е-пера, къде точно се намира. Лично аз на моята кола ел.схема не съм открил на климатроника. Намерил съм за Дедра със същия мотор, но определено климатроника е по-различен, при все че управляващия панел е същия, но при Дедрата има възможност дори за самоконтрол. Така, че аз съм до тук.
    Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000

    Коментар


      #3
      поиграх си и се оправи. не отиваше плюс до вентилатора. оказа се че във двигателния отсек под един голям черен капак, където е релето и предпазителя за бензиновата помпа има второ реле и предпазител за моторчето на вентилатора.
      TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

      Коментар

      Working...
      X