Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги помощ , скъсах ремък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги помощ , скъсах ремък

Здравейте колеги. Има проблем , днес докато си карах по Цариградското, изведнъж ми светна червената лампичка с акумутарочето на таблото и хидравликата ми се изгуби. Та въпроса ми знаете ли колко долу горе струва тоя ремък за хидравликата и ако някой може да помогне да го сменим,че колата ми остана в Дианабад. Майсторите ми искаха 60 лв за превоз от Метро младост до Дружба.Та вече им нямам никаква вяра ...
    Fiat Bravo 97 набор 1,6 16V

С кой мотор си? V - 8?
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
      С кой мотор си? V - 8?
      о=Опс извинете, забравихх да кажа 1,6 16в без клима ако има значение

Коментар

Ремъка не е скъп, 10-20 лева преко сила. Ама в неделя не знам къде ще намериш работещ магазин. Смяната не би трябвало да е кой знае какво.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
          Ремъка не е скъп, 10-20 лева преко сила. Ама в неделя не знам къде ще намериш работещ магазин. Смяната не би трябвало да е кой знае какво.
          Е колега не за неделя за утре ще го оставя. А трябва ли да се сменят масло хидравлично или ролки заедно с него ?

Коментар

Карай без ремък и светеща лампа до най близкия сервиз. Масло-не.. ролка ако е добре също не.
            LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
            ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Ти смени ремъка, да придвижиш колата. Трябва да се види защо се е скъсал този ремък, демек да се огледат ролките. Ама това в сервиз.Масло чак не, не е спешно. Ако никога не си го сменял хубаво е да се смени, ама това е друга тема, и няма нищо общо с късането на ремъка.
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                Ти смени ремъка, да придвижиш колата. Трябва да се види защо се е скъсал този ремък, демек да се огледат ролките. Ама това в сервиз.Масло чак не, не е спешно. Ако никога не си го сменял хубаво е да се смени, ама това е друга тема, и няма нищо общо с късането на ремъка.
                Аз забелязах че още преди 1 седмица като върта на едно место волана и леко губи обороти колата. Може ли да е от ремъка или е от помпата ?

Коментар

Е нормално е да губи съвсем леко обороти, при въртене на волана на място. Нали товариш помпата, тя товари ремъка, той товари двигателя.Ако все още се движи колата, я закарай в най-близкия сервиз, за смяна на ремък, и да се огледат ролките. Иначе аз бих поставил на място новият ремък, и тогава по сервизите.
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                    Е нормално е да губи съвсем леко обороти, при въртене на волана на място. Нали товариш помпата, тя товари ремъка, той товари двигателя.Ако все още се движи колата, я закарай в най-близкия сервиз, за смяна на ремък, и да се огледат ролките. Иначе аз бих поставил на място новият ремък, и тогава по сервизите.
                    Ами и аз мисля че е по добре да не вземе да отиде помпата . Аз едвам я изкарах от Цариградското на аварийни съофтито е , че по тия сервизи са такива мошеници че въобще вече не им вярвам

Коментар

lubo_Y10 написа:
                      Карай без ремък и светеща лампа до най близкия сервиз. Масло-не.. ролка ако е добре също не.
                      Да, а като му прегрее колата, ако сервиза не се окаже толкова близко, или има задръстване, к’во правим?
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                        lubo_Y10 написа:
                        Да, а като му прегрее колата, ако сервиза не се окаже толкова близко, или има задръстване, к’во правим?
                        аз се чудих защо за 5 км ми вдигна толкоз много температурата ми отиде на 3 черти над средното

Коментар

Опа-а изказах се неподготвен...сигурно върти и в. помпа.
                          LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                          ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

BO написа:
                            lubo_Y10 написа:
                            Водната помпа не е ли на ангренажния...
                            MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
                            ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

Коментар

geleto__ написа:
                              BO написа:
                              lubo_Y10 написа:
                              аз се чудих защо за 5 км ми вдигна толкоз много температурата ми отиде на 3 черти над средното
                              Защото освен хидравликата този ремък задвижва и водната помпа,тя като не работи и няма кое да върти водата в двигателя,за това е загряла.
                              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Working...
                              X