Здравейте. Разбрах, че ЕТ /без да знам какво е ЕТ / за Стило трябва да е 43, после ми казаха, че трябва да е 36, после ми казаха, че трябва да е 38 и накрая нещо се забатачих.Имам една оферта за този момент на лети джанти от Браво 15-ки с ЕТ 36, където човекът ми обяснява, че е по добре да е с 36, отколкото 43 и нагоре.Та, тези джанти /от Бравото/ ще станат ли на Стилото?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С какво ЕТ трябва да са джантите за Fiat Stilo?
Collapse
X
-
а пък според мен дали ще опират в апаратите има значение цолажа на джантите, а от офсета (ЕТ-то) зависи дали ще опре в армортисьора или ще закача калника макар че тва варира и според ширината на джантата J.. според мен ако се събират апаратите в тея 15-ки с ЕТ-то няма да имаш проблемHaters Gonna Hate
Коментар
-
ET или тъй наречения офсет както спомена колегата по горе е разстоянието от центъра на джантата до нейната монтажна повърхност, тоест колкото е по голямо ЕТ-то - като число толко повече джантата влиза в калника към амортесьора, и обратното колкото ЕТ-то е по малко толко повече джантата излиза на вън. Ако оригиналния размер джанта е с ЕТ-43, а ти монтираш джанта с еднаква ширина /J/, но с ЕТ-35 да кажем, това означава, че джантата ще ти е изнесена на вън с 8мм и при положение, че калника на стрилото е предостатъчно голям спред мен и джанта с ЕТ-30 да сложиш не мисля, че ще ти опира някъде, но винаги човек като купува джанти е хубаво да ги монтира и да навърти пълен ляв и десен волан и да се види ще опира ли някъдеpunto HGT
Коментар
-
Малко данни от нета:Make : FiatModel : Stilo Year : 01> PCD : 4x98 Offset : 35 to 45 Bore : 58.1 Fittings : B 12x1.25 Suggested: 15" 195 65 15 16" 205 55 16 17" 215 45 17 18" 225 40 18 19" 215 35 19източник: http://www.alloywheels.com/Fitment_Guide/Fiat
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар