Здравейте днес сменях въздушния филтър и забелязах че в кутията има масло след кратка проверка от къде идва установих че от тръбата която идва от главата на двигателя в самата тръбичка има и една мрежа нещо като филтър. Нивото на маслото е точно по средата на разделението на пръчката. Нормално ли е там да има масло и какъв може да е проблема. Нека подчертая че маслото не стига до самия въздушен филтър.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло във кутията на въздушния филтър пунто 1.1 95г
Collapse
X
-
Ако е само леко омазнено не е страшно. Но ако си има масло, не е много розово положението. Идеята на мрежичката е да спира точно маслените пари. Тя няма да помогне при повишено картерно налягане!Съвета ми е да изчистиш всичко много хубаво от към картерната вентилация. Мрежичката ако е скъсана я смени.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Той филтъра не ми се мокри а то е по-скоро точно като маслено изпарение леко омазано. Като минах с пръсти отгоре съвсем леко се намазах. Мрежичката изглежда ок но аз съм сменял маркуча че беше мн запекъл стария и може да е една идея по-широк от стария и от там да минава тая гняс нагоре.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Re: маслени пари
Danchojn написа:biserb написа:Колеги, ако пък се запуши този маркуч, няма ли да вдигне налягането в картера?ex. Fiat Punto ELX '97
176A8.000 LPG BRC
-----------------------
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар