Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разкачена ламбда сонда!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не съм.Нищо не ми е подсказвало,че трябва да правя.
    Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

За мен правилния начин е.1. Сондата закачена, както трябва2. Проверка с осцилоскоп как работи на бензин. Не с диагностичен софт, който може да си интерпретира данните както са му казали 3. Проверка с осцилоскоп как работи на газ. Разликата се изразява в по-бавните реакции на сондата, спрямо тези на бензин.Ако това е както трябва, не се очакват никакви проблеми. Освен това е МИТ, че автомобила вдига много разхода само от неработеща сонда. Работата по таблица не е толкова зловеща. Това е доказано многократно в моята практика. Ламбда сондата влияе най-вече при режимите с постоянна газ и там дава най-голям ефект от икономия на гориво. Това си е обратната връзка от горивния процес на двг и е добре да си я има. Това, че автомобила сега върви нищо не означава. Трябва да се види реакцията на самата сонда.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

За да не отварям нова тема,ще ползвам темата на колегата.Някой знае ли със сигурност,кога точно започва да работи сондата,ако е с подгрев.Изчетох много мнения ,но никъде няма нищо конкретно.

Коментар

По данни срещани от мен,между 3 и 5 мин. след запалване на двигателя.Трябвало да загрее до 300*С.
          Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
          ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Working...
          X