Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво фарове Н1 а не Н7(евентуално писпособяване на Н7) !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

doofiat написа:
    Аз сега съм с Куул Блу на Осрам. Първо като ги сложих пътувах до Русе по тъмно. Много ми харесаха само дето като се разминаваш с някой почти нищо не виждаш. Не знам защо така,дали заради синьото или заради някакъв газ,който имат С такива крушки съм и на халогените и на късите. Иначе като съм сам на пътя се вижда добре без дългите. Карал съм и с +50% на Филипс (но след 6 месеца изгоря едната), но при тях пък не се вижда пред колата, а светят на по-далече. Искам някаква крушка в комбинация от двете крушки - хем надалече,хем и пред колата.Надеждата ми беше в Осрам Силвърстар, но ти сега като каза,че няма разлика се чудя какво да правя. Все пак бях чел сравнения между Филипса +50% и Осрам +50%(Силвърстар) и Осрама имаше една звезда повече.
    Не знам тази звезда може да е някъде на небето сигурно аз не съм доволен! Значи казваш сините светят на далеч мен това ми трябва да се вижда надалеко. Ще взема да си купя едни такива да ги пробвам ако не станат ще ги сложа на халогените! Ти регулирал ли си фаровете щото аз на моите им сложих една гумичка м/у фара и бронята че бяха много забити и се получи добре и по малко работа беше от опцията да разглабям машинката за регулиране!
    Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
    Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

Надалече светят тия,които са +50%. Но ще ти кажа,че е задължително да отидеш на сервиз да ти регулират фаровете, ама задължително. Иначе няма да видиш ефект от никоя крушка. Отиди в някой от тези сервизи http://www.dn-bg.com/ за да ти ги регулират. Ако ти вземат въобще пари (ходил съм два пъти и единия не ми взеха пари) то ще са 10 лева, но иначе там се регулира професионално. Ходил съм и двата пъти в сервиза близо до Ботевградско шосе.

Коментар

Ходих на сервиз и ми ги регулираха и на двата им свърши резбата и каза че не може да се вдигне повече, вика трябва да се разглабя машинката и да се ръчка вътре $$$! Сложих две гумички м/у бронята и фаровете и стана добре фокусирани са и са си вдигнати, но светлината ми е слаба, не знам може би си въобразявам вече но ме побърква това направо! Може ли Типото което е толкова по-стар модел да го направят с толкова добри лампи а новите им модели да ги омажат така(лупи ще ми слагат)! Аз като видях в Н7 крушката какви финтифлюшки и възли има вътре и самата крушка какъв токмак е си представям как само ще свети! Не знам дали няма начин да се приспособят Н7 крушки на Браво/а/Мареа, ампеража и мощността дали е същата, че да не стопят рефлекторите и пластмасата, а вътре там ще се намери начин да се закрепят. Видях че на Н7 има 3-клеми за закачане а на Н1 си е една клемата и масата си е по цокъла! Да не говоря глупости нека се изкажат колегите с повече опит дали е възможно едно такова приспособяване!

Коментар

Ето тук има нещо интересни с диаграми от руски сайтове !http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?p=229852#229852

Коментар

Пичове малко да съживя тази "вечна" тема!След разглобяване на фаровете под вашите напътсвия в тази тема:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...аровете светнаха като слънце! В момента съм с Осрам Куул Блу на късите, Осрам Силвърстар на дългите(които обаче след реглажа светят в небесата), и осрам супер на халогените!Въпроса ми е, някъде бях чел че тези куул блу, не са добри при дъжд! Иска ми се да си сложа куул блу и на халогените, защото в момента малко кофти се смесват двете светлини, според вас с тази си бяла светлина ще светят ли добре халогените при дъжд и ще могат ли да си изпълняват основната функция - при мъгла да помагат! Бих искал да сподели опит човек, който има такава светлина на халогените и е карал в мъгла с тях, а не да почнат да се разтягат лукуми от сорта "бяла светлина в мъгла, ще стане бозааа ...."!

Коментар

rustson написа:
              Пичове малко да съживя тази "вечна" тема!След разглобяване на фаровете под вашите напътсвия в тази тема:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...аровете светнаха като слънце! В момента съм с Осрам Куул Блу на късите, Осрам Силвърстар на дългите(които обаче след реглажа светят в небесата), и осрам супер на халогените!Въпроса ми е, някъде бях чел че тези куул блу, не са добри при дъжд! Иска ми се да си сложа куул блу и на халогените, защото в момента малко кофти се смесват двете светлини, според вас с тази си бяла светлина ще светят ли добре халогените при дъжд и ще могат ли да си изпълняват основната функция - при мъгла да помагат! Бих искал да сподели опит човек, който има такава светлина на халогените и е карал в мъгла с тях, а не да почнат да се разтягат лукуми от сорта "бяла светлина в мъгла, ще стане бозааа ...."!
              Ами аз съм с Осрам Куул Блу и на фаровете и на халогените. Доволен съм оттях. В мъгла също са добре. В дъжд наистина малко куцат, но в дъжд винаги е така - губи се светлина от пречупването на светлината през капките. Но забелязвам, че синия цвят след по-дълго каране във времето (ако караш доста на фарове) изчезва, но пак си светят добре. Аз лично се учудвам, че ти не си доволен от Силвърстар, защото казват,че са по-бели. Аз не съм карал с тях, но съм бил с Филипс +50%, но не съм доволен. При Филипса +50% върха на крушката са я оцветили в синьо, а отстрани около крушката си е прозрачно стъклото. След като смених Филипса (изгоря на 6-тия месец, нямам проблеми с тоците) със Куул Блу на Осрам синьото, което беше на върха като ново, беше обагрило леко цялата крушка в синкаво, а на върха вече не беше синьо и метала беше синкав все едно е прегрял (карам на фарове само вечер). И виж какво се оказа. Аз сложих Осрам Куул Блу първо на халогените, и като погледнах в тъмното фаровете и халогените, видях чувствителна разлика - халогените(Осрам Куул Блу) светеха по-силно от фаровете(Филипс +50%). И реших да си сложа и на фаровете Осрам Куул Блу. Сложих ги и същата вечер тръгнахме за Русе. Светлината беше супер, но десния ми фар куцаше, защото в Италсервиз ми го бяха превъртели и не можеше да се вдигне, а му трябваше съвсем малко. Преди два дни си го повдигнах и сега да ти кажа съм много доволен. Светят си добре, но мойте стъкла на фара не са толкова прозрачни, колкото твоите и сега ще си търся нещо, с което да ги изчистя. Между другото, не е задължително да си със сини и на халогените (аз съм със сини де), но съм се замислял, че нито един нов автомобил (каквито марки ти дойдат на ум) не съм видял да е със сини халогени(разсъждавам си). Всички са бели, но пък от опита си виждам,че синьото различава леда повече от бялото.

Коментар

Вери гуд колега !!! Много полезно абе знаех си аз че с теб трябва да се видим да си поговорим за лампите на колите ни! Значи какво съм решил сега: ще сложа Силвърстара на Халогените и ще видя за какво иде реч и ще рапортувам! Тея лампи са ми голяма мания !! Ако не дам най-накрая 2 бона за Ксенон еи ма на! и после ши ми отрежат главата от бубата нагоре

Коментар

rustson написа:
                  Вери гуд колега !!! Много полезно абе знаех си аз че с теб трябва да се видим да си поговорим за лампите на колите ни! Значи какво съм решил сега: ще сложа Силвърстара на Халогените и ще видя за какво иде реч и ще рапортувам! Тея лампи са ми голяма мания !! Ако не дам най-накрая 2 бона за Ксенон еи ма на! и после ши ми отрежат главата от бубата нагоре
                  Прав си, че е нужно да имаш добра видимост пред себе си, но чак пък да дам 2 бона По-скоро бих си купил новото Браво . Много се запалих по него. И да не забравиш да докладваш П.С. А ти къде си сменяш крушките на халогените, че то канал трябва за имаш за смяна?

Коментар

Легнал в гаража!

Коментар

Абе гледам, че си говорите са прословутите "сини" крушки ... нали не сте сложили наистина такива свещи по колите си? Те освен за ефект за друго не стават...Говорите за Philips и Osram - ами аз сини крушки на тези фирми още не съм видял Това че пише Cool Blue или пък Blue Vision са общо взето измислици.Сменил съм абсолютно всяка една крушка по Бравото ми(дори и в купето и багажника).Май и аз като rustson съм се вманиачил по крушките Най-скъпите, които си сложих са късите ми: Blue Vision-a на Philips и честно казано останах неприятно изненадан от много светло жълтата светлина. Нямат нищо общо със синята светлина, която е нарисувана за пример на кутийката им.През деня дори са си като обикновени крушки - жълти. Само вечер има някакъв бял отенък и светят по-светло от жълтите. Иначе самата крушка си е синя, но светне ли - няма и следа от синьото
                      Bravo(TM) HGT

Коментар

Е да де то много пъти сме споменавали че само като се вгледаш в самия фар изглежда леко синкав! Иначе моята светлина си е бяла не е жълта!За неверующите мога да демонстрирам! :D Като цяло съм доволен от Осрам Куул Блу единственото е че не е плътна светлината пред колата и затова включвам халогените ама те са си жълти и става една боза малко! Та за това питам да си слагам ли и на халогените Куул Блуу и дали ще си вършат работата за която са предназначени, а именно да помагат в мъгла!

Коментар

rustson написа:
                          Е да де то много пъти сме споменавали че само като се вгледаш в самия фар изглежда леко синкав! Иначе моята светлина си е бяла не е жълта!За неверующите мога да демонстрирам! :D Като цяло съм доволен от Осрам Куул Блу единственото е че не е плътна светлината пред колата и затова включвам халогените ама те са си жълти и става една боза малко! Та за това питам да си слагам ли и на халогените Куул Блуу и дали ще си вършат работата за която са предназначени, а именно да помагат в мъгла!
                          Слагай, най-малкото заради това,че светят +20%. Но ти казах,че откриват леда по-добре. Аз съм с такива и определено халогените светят повече отколкото преди. Само съмнението ми е дали долу да не са Силвърстар +50%?

Коментар

Ще имаш ли възможност да качиш малко снимки тук да видим Cool Blue дали наистина е бяло?Аз ще кача с Blue Vision :D И на халогените съм сложил бели и се вижда добре като ги пусна и се слеят с късите, но КАТ ... Вече имам 2 фиша за халогенките.
                            Bravo(TM) HGT

Коментар

VeSSkO написа:
                              Абе гледам, че си говорите са прословутите "сини" крушки ... нали не сте сложили наистина такива свещи по колите си? Те освен за ефект за друго не стават...Говорите за Philips и Osram - ами аз сини крушки на тези фирми още не съм видял Това че пише Cool Blue или пък Blue Vision са общо взето измислици.Сменил съм абсолютно всяка една крушка по Бравото ми(дори и в купето и багажника).Май и аз като rustson съм се вманиачил по крушките Най-скъпите, които си сложих са късите ми: Blue Vision-a на Philips и честно казано останах неприятно изненадан от много светло жълтата светлина. Нямат нищо общо със синята светлина, която е нарисувана за пример на кутийката им.През деня дори са си като обикновени крушки - жълти. Само вечер има някакъв бял отенък и светят по-светло от жълтите. Иначе самата крушка си е синя, но светне ли - няма и следа от синьото
                              Добре де, а какви марки сини крушки си виждал? Щом ти свети жълто, може би имаш проблем със стъклото на фаровете или си си взел фалшиви крушки. Определено поне в началото светят синьо.

Коментар

Ми аз ши пробвам бе ! Само се притеснявам че ще заслепяват много!

Коментар

Working...
                                X