Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с Бравото

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    проблем с Бравото

    Здравейте, автомобилът ми е Фиат Браво 1.6 16V-99г.През деня всичко беше нормално,не съм имал проблем с колата или е имало някаква предпоставка за евентуална бъдеща повреда..просто се прибрах и я изгасих.На сутринта се опитах да я запаля,но не успях.Стартерът върти,но колата не иска да запали.Прегледах всичко за което се съмнявах(индикации по таблото,бушони и свещи-свещите са на 7хил.).Оказа се,че не идва ток до свещите.Извиках техник,ръчка я с един лаптоп,но нищо не откри т.е. всичко й било нормално.....допитах се до един приятел и ме посаветва да погледна датчика за запалването.Проблемите са следните...изобщо си нямам представа от такива работи..изобщо незнам каде се намира този датчик,как изглежда и как се демотрира,а най-хубавото е,че не се намирам в България....просто прекрасно,а .Всичко по двигателя изглежда си е наред,но не иска да запали..прегледах и бутона над педалите,пак не пали. Затова ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има представа на какво се дължи повредата моля да ми помогне с някаква информация.Предварително се извинявам ако дублирам темата и благодаря за евентуално съдеиствие.

    #2
    кола

    Къде си в коя държаваТе са два по важен е долния за твоя случай около 60-70лв има един болт само е и кора около ремъците .http://axm-auto.com/image_display.ph...OD=1&DRW_NUM=2 другия е горе за него се сваля ремъка и шайбата после трябва да се нагласи има белези и Пети.http://axm-auto.com/image_display.ph...rig.jpg#има доста писано в интернет по въпроса http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=57719Изтегли си мануал за колата там повече.
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      В Швейцария се намирам,благодаря ти за информацията,утре се заемам и ще видим до къде ще я докарам.

      Коментар


        #4
        Ако направената диагностика е както трябва то датчика веднага ще излезе. що го набедихте веднага него. имобилайзер, компютър, аларма също могат да са причините. Все пак ако е имобилайзера жълтата лампа "code" не би трябвало да изгасва. някоя букса да не е откачена или намокрена и от там да ти прави бели? кабел заголен и замасен?
        Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
        Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

        Коментар


          #5
          първо виж като дадеш на контакт и изчакаш малко дали угася червената лампа със символ на дюза(чека)

          Коментар


            #6
            Да,всичко проверих(индикация по таблото,жички,букси и т.н.) и всичко си е нормално...симптомите на колата са,че все едно няма бензин(а е с пален резервуар)..варти и не пали.Преди да се заема с датчика реших да извикам втори техник за да и направи уж пална диагностика.До час трябва да дойде и да видим какво ще измисли.

            Коментар


              #7
              няма да е от датчика. щом чека угасва значи няма много варианти-бензинова помпа или бобина,макар че те са две и все щеше поне да се помъчи да запали.

              Коментар


                #8
                Е,има някакво развитие по моето Браво,вторият техник беше малко по-бърз от първият и намери дефект.В графа "друго" написа "OT-Geber",не говореше английски добре,а аз грам не вдявам немски,такаче пак не разбрах коя част точно е заминала .Обясни ми,че не му е в компетенцията и предложи да ме транспортира безплатно до най-близкия сервиз на Фиат(тук май всички процедират по този начин,ако не може да се оправи колата на място я карат в съответния сервиз на марката).Обесних му,че ще пробвам сам,той се усмихна благо и ме посъветва да не пробвам,можело да стане по-голяма беля....предвид познанията ми(никакви) и разположението на колата(намира се в подземен гараж със слабо осветление)....май ще приема с надеждата да не ми отрежат главата много .Ако някой има интерес как стоят нещата тук в Швейцария,подробно ще опша всичко сварзано с моята трагедия,като ремонт,цени и т.н.Поздрави и сърдечни благодарности на всички които се опитаха да ми помогнат

                Коментар


                  #9
                  Едно бързо търсене с Гугъл изображения показа че "OT-Geber" е точно датчика на коляновият вал, датчик запалване.
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

                  Коментар

                  Working...
                  X