След диагностика днес ,се оказа,че помпата е заминала ( изкарва слабо налягане) .Та ми искат 40лв за смяната,което според мен е много.Поне при Пасат (карам аз) смяната става за 10мин? Тук така ли е ,колата е пунто кабрио,94 година - 1.6 бензин.И кое е по добре?Нова помпа или втора ръка?Нова е около 80лв а за ползвана незнам колко е ... ?Дайте малко акълБлагодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна бензинова помпа - Пунто
Collapse
X
-
Аз лично бих си взел нова, и бих си я сменил сам. Важното е дали е заминала помпата или регулатора на налягане, и дали на този регулатор не може да се направи някаква профилактика и да заработи нормално. И дали няма горивен филтър някъде, който да се е задръстил и да не пуска достатъчно гориво към дюзите, което води до понижаване на налягането след него, поради липса на дебит.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
кола
Тя твоята помпа е малко по скъпа ама и другите стават.Трябва да е поне 3 бара щото има и 1.5 същите на вид.Как разбраха че не дига налягане мериха ли налягането Имаш ли газова .Правиха ли диагностика с компютър да видят и другите работи как са датчици например.Да не стане така че сменяш а ефект никъв .ела на 5 те Кьошета да е сменимима една гривна която по трудно се сваля и 2 маркуча да не се счупят вход/изход може да вземеш от КОСЕР или Стамбилйски 155 с намаление илиhttp://www.spectromatic.net/shops.php
Коментар
-
Ами понеже днес късно отидох в сервиза,и не можаха да вържат компа с колата,я оставих за утре през деня да човъркат по нея.Като разберат какво точно ,ще се чуя с тях дали да го сменят.Така,че незнам кво ще правят,но съм и казал ,че вечерта колата ми трябва оправена...!Дали е помпа,регулатор или филтър .. утре това и е работата да разберат със сигурност!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар