Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може би проблем с Ламбда Сонда

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Може би проблем с Ламбда Сонда

Здравейте колеги,напоследък колата започна да гори много както на бензин, така и на гас . Днес ходих да сменям филтри на газовата и като закачихме компа за донастройване ми направи впечатление, че лабда сондата не работи нито на бензин, нито на газ. Гледах, оглеждах, няма разпоявания, няма нищо. Реших така да покарам и след около 5км ламбдата започна да работи нормално, но само за 1-2км и отново спря, повече така и не се включи. Това ми е малко странно - възможно ли е от време на време само да работи?После момчето, което ми настройва газовата я мери и каза, че няма разлика от показанията на програмата на компа - стойността на която е зацепила е 0.24-6....нещо си.Отново ли съм за нова сонда? Старата я смених преди година и половина и около 40 000км.Ще ви бъда благодарен за отговор. Колата е с газов инжекцион. МАРЕА 1,6, 16VПоздрави
    Мареа 1,6 16V

Направи диагностика на колата (не на газовата) и сподели - съмнявам се в темературния датчик Въпроса е не дали има записана грешка а какви данни подава към бензиновия комп.
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Re

eh4ev07 написа:
      Направи диагностика на колата (не на газовата) и сподели - съмнявам се в темературния датчик Въпроса е не дали има записана грешка а какви данни подава към бензиновия комп.
      Не подава, днес минах диагностика и е забила. Изкара 18000км.Каква да вземам? Тази беше NGK
      Мареа 1,6 16V

Коментар

Re: Може би проблем с Ламбда Сонда

jordanfena написа:
        ...- възможно ли е от време на време само да работи?...
        Според мен е възможно. Дали съм прав теоретично не знам, но на практика и при моята съм забелязвал същото. Дори бях решил да я сменям, но преди да я купя реших отново да я "прочета" и си работеше. Шантава работа...
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Лошото, че гори като ламяяяя
          Мареа 1,6 16V

Коментар

Re: Може би проблем с Ламбда Сонда

sok1 написа:
            jordanfena написа:
            ...- възможно ли е от време на време само да работи?...
            Според е възможно. Дали съм прав теоретично не знам, но на практика и при моята съм забелязвал същото. Дори бях решил да я сменям, но преди да я купя реших отново да я "прочета" и си работеше. Шантава работа...
            Потвъpждавам и пpи мен го пpави
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

eh4ev07 написа:
              Въпроса ми беше какви данни подава към компа температурния датчик?
              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Незнам за данните на датчика, не разбирам, но човека от диагностиката каза, че е наред, питах го изрично.Видях, че показва 40 градуса, но какво означава това за в момента не знам
                Мареа 1,6 16V

Коментар

Развий сондата и внимателно смъкни нагара от нея и пробвай.
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

днес направо смених сондата с нова, но ми се прецакаха оборотите пък сега, играят казачок Какво да предприемам, да разкачам ли акумулатора - много не ми се иска, щото ГИ взема ток от там и да не се обарка и газовия комп?
                    Мареа 1,6 16V

Коментар

Разкачи го. ГИ няма да се обърка и кажи резултата.

Коментар

Здравейте, колата се оправи след ресет на компа. Благодаря за помощта
                        Мареа 1,6 16V

Коментар

отново същата работа, пак започнаха да си играят оборотите, една седмица добре и.....
                          Мареа 1,6 16V

Коментар

Колега. Разкачи сондата и ресетни пак ЕКУ-то. Повредена сонда може много да ти вдигне разхода. Работата по таблица не е толкова зле. Това докато си намериш нова сонда. Но на този етап по-добре без сонда.

Коментар

сондата е чисто нова, сложих я миналата седмица. като сложих се разбутаха оборотите, тогава ресетнах ЕКУ-то и се оправи, но сега отново заиграха и отново го ресетнах и сега е пак наред, но докога....
                              Мареа 1,6 16V

Коментар

Working...
                              X