вярно ли е, че когато ЕЦУто се наблъска с грешки, лесен начин да се изчисти е да покараш няколко километра извънградско?? това един майстор ми го каза които е много навътре с браво брава и мареа ама колкото и да ги чатка това с извънградското ми се срува много измислено :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
чистене на грешки в ECU-то???
Collapse
X
-
Re: чистене на грешки в ECU-то???
valataat написа:вярно ли е, че когато ЕЦУто се наблъска с грешки, лесен начин да се изчисти е да покараш няколко километра извънградско?? това един майстор ми го каза които е много навътре с браво брава и мареа ама колкото и да ги чатка това с извънградското ми се срува много измислено :DEx. Grande Punto Driver
-
hit-ko написа:Сьвьршенно вярно е !!! На извьнградско,та даже и на извьнселско можеш да заличиш много стари грешки , особенно ако си с готина чужда мацка!!!
Коментар
-
Mitko написа:Има и вярно и невярно. Грешките в ЕКУ-то няма да се изчистят. Повечето ЕКУ-та нулират паметта на грешките ако се извъши определен брой запалвания без да регистрира код за грешка. А сега кое е вярното? Както някои знаят в ЕКУ-то се подържат т.нар МАР таблици. Едната е сервизната в постоянната памет на ЕКУ-то. С нея ЕКУ-то заработва след рестарт. В процеса на работа обаче ЕКО-то работи с с променлива памет и динамично попълва МАР таблиците един вид адаптирайки се към режима на шофиране и търсейки оптималната работа. Затова веднага в града след каране по магистрала или извънградско с висока скорост се чувства че колата е много по-пъргава.Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
Lancia Dedra 1.6 91г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар