Здравейте колеги.Имам въпрос относно климатик за типото .Дали е възможно да се сложи такъв от типо 1.6mi на типо 1.4ie и дали трябва да се преправя нещо ? Питам защото един колега предлага от форума комплект дали си заслужава да го купя и дали ще е възможен монтажа на мойто .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатик за Tipo 1.4 ie
Collapse
X
-
Възможно е да... друг е въпроса дали си струва. Необходимо е да прехвърлиш 2 радиатора, този за охлаждането в купето и един допълнителен, до или пред този на антифриза, трябва да се прехвърли компресор, всички кабели, бутона за вкл., релета, шайбата на коляновия вал да смени, ремък , пресостат и... май за сега е "само това". По-евтино излиза да смениш колата ако питаш мен. Имах пунто и ми предлагаха оферта за 150лв целия климатик. Като сметнеш тази цифра и добавиш труда и зареждането с фреон (80-100 лв ) и.... това е най-оптимистичния вариант, и то при положение, че всичко мине добре и не се закучи работата. Дори да купиш кола с развален климатик ще ти излезе предполагам по-евтино да го ремонтираш него. Дано съм помогнал, решението е твое... или както казват хората "Кеф цена няма"Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
-
Re: Климатик за Tipo 1.4 ie
Tiok написа:Здравейте колеги.Имам въпрос относно климатик за типото .Дали е възможно да се сложи такъв от типо 1.6mi на типо 1.4ie и дали трябва да се преправя нещо ?Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
До колкото знам радиатора на парното на Типо с климатик и без не е един и същи,а за водния радиатор когато има клима разширителя е отстрани на калника,а ако няма е на самия радиатор.Не съм много сигурен ,но май и в алтернатора има разликаНа такъв малък двигател климатика ще го тормози много,то 1.6 едвам лази а 1.4 Yellow_Flash_Colorz_PDT_13Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
viktorsterev написа:До колкото знам радиатора на парното на Типо с климатик и без не е един и същи,а за водния радиатор когато има клима разширителя е отстрани на калника,а ако няма е на самия радиатор.Не съм много сигурен ,но май и в алтернатора има разликаНа такъв малък двигател климатика ще го тормози много,то 1.6 едвам лази а 1.4 Yellow_Flash_Colorz_PDT_13Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар