Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто мк1 1.1 проблем с работата на мотора.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто мк1 1.1 проблем с работата на мотора.

Здравейте , колеги , вчера чистих дросела и стъпковото моторче , след което като сглобих всичко , колата все едно работи на три цилиндъра , загуби осезаемо мощността си , и качи много разхода , за 15 км. изгори близо три литра не мога да кажа с точност , яснови е защо , но някъде там.Пак е отварях , то просто няма какво да обърка човек , даже и да иска , та какво може да съм направил ,или е съвпадение и проблема идва от друго място , така бензин стига до входящият колектор , ток има , клапата мисля че нормално се движи.Колеги помагайте , че е...и простотията , ушда оправя нещо , пък какво стана...

Ти нямаше ли си друга работа.Почваш да проверяваш ст. моторче,ТПС датчика,свещи кабели,виж и някой вакуумен маркуя да не си откачил.То едно зло никога не идва само.Успех.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Ххх , мерси колега за отговорите , за работата нали се сещаш , че не съм го разглабял от нямане на време.Тук бях видял тема , за тръгването с притрисане , и в нея беше споменато , това упражнение , та така..

Коментар

Изключи акумулатора за малко,дай след това два,три пъти на контакт и я остави да работи няколко минути на тихи обороти.Виж няколко теми по надолу в същия раздел колегите са обяснили какво трябва да се направи.

Коментар

ок колега ще пробвам! Маркуч , кабел , болтове който да не са си на местата няма , кабели и свещи до последно работеха , а и кабелите дават ток свещите не съм ги махал , но нямам и резервни за проба , мисълта ми е , че ще е доста голямо съвпадение , точно след сглобяването да се пре...бе нещо друго.

Коментар

Редактирах поста си.Прочети го пак.Най вероятно стъпковото моторче ти прави проблеми.

Коментар

Аха ок колега , само да допълня , че карам колата само с червеният ключ , друг нямаше като е купувах , данеби това да шашка нещо компа?

Коментар

Направи си и син ключ,мисля,че не е много редно да палиш само с червения.Има колеги във форума,които са наясно с тези неща и ще ги помоля да се включат за да ти помогнем.В сектор електроника или ключалки и брави имаше тема за обучачане на нови ключове.

Коментар

кола

От ключа-няма да има толкова значение повече за CODЕ. Виж пак всичко разглоби и зглоби всичко нещо пропускаш свали и свещите и виж как са .
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Пак ще се сваля всичко , но ме съмнява , гледах го вече два пъти , но пак ще погледна , това с обучението на дросела не го разбирам , четох го в другата тема , как така ще иска обучение , какво ще му се обучи...Иначе стъпковото моторче си държи обороти на празен ход , нито тръгва да гасне нито нищо , просто сякаш работи на три цилиндъра , шумно , вибриращо и без мощност , а като им подам повече газ прекъсва.Свещите , нямам ключ с който да ги извадя , но след 3-4 дни направо мисля да взема нови свещи и кабели , и тук е момента някои да каже от къде в плевен да си намеря свестни кабели и свещи , не искам да сменям постоянно.

Коментар

FGRC написа:
                      Изключи акумулатора за малко,дай след това два,три пъти на контакт и я остави да работи няколко минути на тихи обороти.Виж няколко теми по надолу в същия раздел колегите са обяснили какво трябва да се направи.
                      Колега направи това, преди да почнеш да сменяш части. Дано се оправи. Прекъсването постоянно ли е или ту се оправя ту започва да прекъсва? След като се появи проблема карал ли си колата и ако да колко? Успех!

Коментар

Абе каточели имаше едни 15 мин. до като е карах беше добре до следващият старт.Иначе до момента съм минал едни 35-40 км. градско така.

Коментар

Направили " обучението " и ако да какъв е резултата?

Коментар

Ако обучението е , е рестарта на компа , да махах клемите няколко пъти , последният път бяха цяла нощ откачени.Но ефект не забелязвам.

Коментар

Иди до Луковит и мисля,че ще се нормализира всичко но изчакай все пак и някой друг да се включи за да не те товариме излишно.

Коментар

Working...
                              X