Днес май бия всички по пускане на нови теми. Търсих подобна, но не намерих такава. Историята е такава, че след като днес почти цял ден правих уж някаква профилактика на колата, тя вместо да ми се отблагодари и да си работи добре започна да прекъсва. Това се получава от 600 до към 2-2500об. после всякаш се отпушва и тръгва. На празен ход също не работи добре, опитва се да гасне и оборотите падат до към 500 за малко от време на време. В движение от 4та на 3та заби муцуната все едно и свърши горивото или гълта въздух от някъде. Не мога да го опиша много добре проблема, но съм много раздразнен и притеснен и не мога да мисля трезво. Всичко, което описах по-горе не е постоянно, ту се оправя, ту започва да прекъсва. Та за профилактиката не съм правил кой знае какво. Само почистих дросела (без да го свалям) като го напръсках с бензин и после с меко парцалче забърсах, беше много мръсен, но се почисти добре. Също така където видях букса я извадих и я напръсках със спрейче за по - добър контакт. Един маркуч който е с 3ри отклонения, едното идва от двигателя и влиза в кутията за въздушния филтър, третото влиза от страни до дросела. Баща ми каза, че бил за изпарения на маслото, беше адски мръсен и него изчистих. Още няколко работи вътре в купето, но те нямат значение. Интересното е че това се получи след като минах 10тина км градско след "профилактиката" през които нямаше никакви проблеми. Нямам представа какво може да е станало, моля ви помогнете ми защото тя като е болна и аз съм болен. Сигурно няма да мога да спя
А и още нещо, което не знам дали има някакво значение. След работа снощи заредих 10лв. от Екото 95 + някаква тяхна добавка, уж прочиствала и бил по икономичен, за първи път слагам на колата такъв и се държеше добре. Едва ли е от значение но трябваше да кажа и това. Покарах 10км с и всичко си беше на ред, но след всичко което се случи днес отидох и сложих нормален с какъвто карам обикновено за 5лв. но прекъсването си остана. Имам дупка и на изпускателната с-ма отдолу, може ли от там да гълта на обратно ( до сега не не е прекъсвала никога ) ... оф не знам какво да мисля. Стана много дълго обяснението, но се надявам, че някой ще има търпението и ще прочете романа до край и ще може да помогне.Благодаря предварително.

Коментар