Здравейте колеги.Искам да попитам може ли аз сам да си напасна клапаните или трябва да ги напасва майстор?Ако става аз да ги напасна как става номера?Четох,че се шлайфат с няква паста но нищо конкретно неоткрих.А тези дето шлайфат главите дали напасват и клапани,и колко струва напасването?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Напасване на клапани
Collapse
X
-
Re: Напасване на клапани
gituli написа:Здравейте колеги.Искам да попитам може ли аз сам да си напасна клапаните или трябва да ги напасва майстор?Ако става аз да ги напасна как става номера?Четох,че се шлайфат с няква паста но нищо конкретно неоткрих.А тези дето шлайфат главите дали напасват и клапани,и колко струва напасването?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
Значи,сменям главата защото моята е много спукана.Главата е от пунто гт 1,4 турбо 8 клапана едновалова.Понеже взех главата необорудвана,сложих мойте пружини и клапани но след като сипах бензин видях,че клапаните пропускат.Едно въпросче към колегата от Плевен къде мога да я занеса да ми ги шлайфат главата и да ми напаснат клапаните и колко ще ми струва?Клапаните ми са ок и няма язви.Така като гледам какво ще ми трябва за да ги напасна май ще е по добре да го направи някой който го е правил и друг път за да не се наложи след като аз съм правил опити да се повтаря цялата процедура.
Коментар
-
по-добре я занеси а ти я направят .първо на специална машина се коригира ъгъла на клапаните,после се коригира ъгъла на леглата и чак тогава пасване.а ако искаш да смъкнеш от мотора клапаните и да ги връткаш със шлайф паста и да чакаш нещо просто все едно нищо не си направил.клапаните ако са много износени може и да не станат,но това го казват фрезистите.
Коментар
-
виждамче сагата ти продължава ако никой не ти отговори пита таксиджиите ,те винаги знаят къде сеправят най добреглави в града тука всички казаха едно единсвено място - Джудитно моята глава не е правена там и сега имам проблем с гумичките на клапаните така че нека хората дето правят глави да ти паснат клапаните ,гумички , водачи и един шлаф задължителноказах ти и блока да го минеш с камак ако ти дадът , или зи изпроси един и им го врърни послеPower Under Pressure
Коментар
-
gituli написа:Значи в крайна сметка стигаме до варианта да я занеса да ми я оправят хората.Power Under Pressure
Коментар
-
малко ли е .в домашни условия кой ще ги върти зенкерите.на ръка е трудно,това не е глава на жигули с меки легла.освен това защо не покажеш снимка на машината която коригира ъгъла на клапаните.в домашни условя не можеш да ги коригираш.та затова и някои направо ги сменят с нови.ето и малко инфо за цени.коригиране на ъгъла на клапаните-2лв за бр.,коригиране на ъгъла на леглата 3лв. за бр.,пасване на клапан с шлайф паста-2лв. за бр,закопчаване и сглобяване-15лв,шлайф-20лв.икакво излезе-100лв с гумичките,подобре ги дай и да ти е мирна главата.успех
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар