Здравейте колеги! Имам следния въпрос: Имам съмнения в термостата, понеже нямам никакво парно и това е от както съм взел колата. Въпроса обаче е, че според прибора на таблото(стрелката) колата си загрява нормално. Около 5минути стига си средата и си стои там. Единствено в големите студове(под -10 градуса) понякога се връща с 2 деления надолу и пак си отива в средата. Идеята е, че според стрелката колата загрява правилно, а според мен има някакъв проблем с термостата(отворен е и върти и през големия кръг). Та какъв е шанса според Вас термостата да е проблемен при такава информация. Колата е Фиат Пунто 1,2 бензин 60к.с. 2001г. Мерси предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто термостат?
Collapse
X
-
Re: Пунто термостат?
Painfall написа:Здравейте колеги! Имам следния въпрос: Имам съмнения в термостата, понеже нямам никакво парно и това е от както съм взел колата. Въпроса обаче е, че според прибора на таблото(стрелката) колата си загрява нормално. Около 5минути стига си средата и си стои там. Единствено в големите студове(под -10 градуса) понякога се връща с 2 деления надолу и пак си отива в средата. Идеята е, че според стрелката колата загрява правилно, а според мен има някакъв проблем с термостата(отворен е и върти и през големия кръг). Та какъв е шанса според Вас термостата да е проблемен при такава информация. Колата е Фиат Пунто 1,2 бензин 60к.с. 2001г. Мерси предварително!
-
Painfall написа:Според мен е обезвъздушена, радиаторчето го има, немога да преценя дали е запушено. В тая връзка някой знае ли серпентина ли е или е с ребра радиаторчето на парното?Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
абе имам чувстото че това Пунтото МК2 60 коня май си му е слабо парното в момента съм с ново радиаторче и духа топло но не и вряло и след известно време става по хладен въздухаШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
ivel написа:новите не топлят-китайски и т.н.иначе на колегата да пусне вода с маркуч и скоба и да надуе парното.всички мръсотии ще си излязат
Коментар
-
Ще използвам темата на колегата за да не пускам нова. И аз имам подобен проблем със стрелката за температурата. Колата си загрява нормално и изведнъж стрелакта пада с няколко деления. Имам чувствотот, че термостатът не отваря плавно, а изведнъж.Наблюдавах температурата и с FiatEcuScan и се вдига до към 88 градус и изведнъж пада с 10-15 градуса, което пак ме навежда на мисълта, че термостатът отваря изведнъж.Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
Коментар
-
е колега той и моя отваря малко изведнъж както си загрява стига до средата и изведнъж стрелката се връща с половин до едно деление назад ма не мислех че като отваря изведнъж е проблем ?!?!Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар