От няколко дена Фиатчето прекъсваше и на газ и на бензин,и реших че е нещо с кабели или свещи,че ги сменях скоро и може да са ми пробутали ментаци.Днес реших да проверя какво ще да е и ...Тръбичката на отдушника и капачката на маслото пълни с пресечено масло-нещо като майонеза.Маслото в картера не е пресечено.Свещта на първи цилиндър беше обилно мокра,а между електродите и капка синкав антифриз. Повече не рових,все пак вървеше-няма да са мокри всичките...То е ясно ,ще свалям глава,дано да е само гарнитура... Та въпросите ми са: Дали ще изкара още петдесет километра,че там имам гараж? С какво усилие се стяга главата и задължителни ли са нови болтове? Необходимо ли е притягане след известен пробег-ако е,след колко километра и с какво усилие? Маже ли се с нещо новата гарнитура или се слага както си е? Благодаря ви предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat 500 1.1 1997-Вода в първи цилиндър
Collapse
X
-
Re: Fiat 500 1.1 1997-Вода в първи цилиндър
kare200 написа:Та въпросите ми са: Дали ще изкара още петдесет километра,че там имам гараж? С какво усилие се стяга главата и задължителни ли са нови болтове? Необходимо ли е притягане след известен пробег-ако е,след колко километра и с какво усилие? Маже ли се с нещо новата гарнитура или се слага както си е? Благодаря ви предварително!ex Punto '95 1.1
Lancia Y 1.1
Bravo HGT 2.0 20V
Supermoto!
-
За тези 10 километра не мога да гарантирам,може да изкара,но може и да не изкара.За болтовете:в упътването на гарнитурата изрично пише,че болтовете задължително се сменят.Но може да мине и без нови болтиве обаче има шанс старите да са разтеглени и като захлупиш главата да надува и да си помислиш,че гарнитурата е дефектна(имах същия проблем преди 3 дена).Обаче за реда на стягане и за силата не мога да кажа със сигурност,но както каза колегата на гарнитурата пише колко и как.За дозатягане след определени километри по принцип е хубаво след 500 километра да се направи,въпреки че аз никога не съм дозатягал.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Това по капачката и вентилацията може да си е нормален зимен конденз.Щом маслото не е с цвят на боза явно положението не е толкова страшно.На Уното ми ей така на 2ри цилиндър свещта+порта на главата бяха измити до блясък...кой знае колко км. съм карал така преди да забележа в огледалото че пропушвам повечко от нормалното.И таман да сменя гарнитура и ме смляха.Предната ми кола също ей така ме издъни гарнитура на 300км от дома и се прибрах с доливане на вода.Според мен полека лека може да идеш до гаража,но винаги има едно НО и ти си преценяшEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Благодаря ви за бързите отговори!То не се знае и аз откога карам така-Откакто съм я купил имам проблем с изхвърляне на антифриза от капачката при движение в трафик,смених термостат,датчика на вентилатора,капачката и водната помпа-Подобри се но проблема си остана,и така си карах,преди около месец смених свещите и всичките бяха сухи и с еднакъв светъл цвят.Сега се сещам ,че свещите които бяха на колата като я купих,точно тази на първият цилиндър,беше с почти свършили електроди-нещо като корозия и стопяване,изгаряне-не можах да определя точно. Както и да е,колата вече е в гаража,маслото е като ново-издържа! Източих антифриза и утре ще видим какво е.Някой ако знае каква вложка ще ми трябва за болтовете на главата,ще ми помогне много,че където е колата няма от къде да си купя-да не стане да се връщам.FIAT500.1.1.1997
Коментар
-
и си купи нови болтове за главата. да не се циганиш за 15лв.да не стане за триците сме скъпи, за брашното-евтини.гарнитурата си има специално покритие и се разопакова непосредствено преди монтажа.Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
Коментар
-
Поне при мен не се наложи да пипам вала.Шлайфах главата в работилница където правят само това,от тях си купих комплект гарнитури и болтовете,препоръчаха ми PAYEN ,снимаха ми и страница с реда и усилието на стягане ,има малки разлики при усилието на стягане а редът при всичките е еднакъв-спираловидно от средата-както е споменал и колегата FGRC.Ще опитам да кача снимки но незнам дали ще се получи...FIAT500.1.1.1997
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар