Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Fiat Marea

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за Fiat Marea

... Искам да започна с това. Не знам дали темата ми е за тук, но моля за малко съдействие/помощ!Искам да си купя кола и може би съм се спрял на Фиат Марея, с двигател 1.6, 103 коня (може и друга модификация на двигателя, но искам този поради по нисикия данък) около 2000-2001г.. Въпроите са ми, как върви колата като мощност, като консумативи, окачване и всичко свързано с нея. Ще ми се ако си купя такава кола да и сложа газова уредба, кажете си мнението и по този въпрос. Предварително благодаря на всички които ще помогнат. Прочитах разни мнения, но за коли от 97-99г. и мненията са доста стари и различно, бих желал информация по актуална, и по възможност от собственици на този Фиат, а не хора който са я имали преди 5 години...

Не съм карал и не мога да ти помогна, но данъка на тази кола със сигурност не е от евтините.
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Данъка е в горната таблица,а пък този мотор за това купе е слаб особенно лятото като включиш и климатика.Помисли за вариант ЖТД105 или поне 1,8 бензин.Иначе като окачване,возия,удобство много ми харесва.Частите не са скъпи,а пък има доста коли по моргите.Задължително компютърна диатностика на системите преди да я купиш,че после да не си плюеш брадата.п.с.малкия данък е ТД100 мотора,който също не е лош вариант,ако попаднеш на читав.

Коментар

лятото като включиш климатика все едно си закачил камион отзад,става тромава.разхода и е доста голям,иначе е горе-долу лесна за обслужване.може би е по-добре наистина както каза колегата да си вземеш жтд105 или тд100.ако все пак си решил бензинова ще е добре да и сложиш газ

Коментар

данъка ще е към 130 лв. така че наистина е по-добре човек да прежали още 10 лв. и да си вземе нещо по-мощно. виж, ако си намериш 10016V (пак е 1.6), ще паднеш на около 30 лв. данък. иначе нищо му няма на купето, щом в него слагат и 1.2 двигател. върви си криво-ляво. окачването на бравабравомарея е много здраво, ако не се нанижеш на някой потрошен екземпляр, ма тва си е късмет. бих препоръчал 1.2 двигателя, щото не са юркани колите, но разхода градско е като на 1.6, а разликата във вървежа е осезаема.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

1.6 Определено не е в ниският данък.Ако си решил да слагаш газова уредба е по добре да се спреш на 1.8 мотора.Мотора е със електроника на Хитачи и доколкото ми е известно понася по-добре газифицирането.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Ауу много скъпи тия данъци в Софията бре,за 103 коня 130 лева.Тук в Русе данъка за 1.8 мотора е 96 лева.Аз като си купувах моята,карах една мареа 1.6 и ми се стори леко тромавичка наистина,но не сме тръгнали да се състезаваме с тея коли,тъй,че дали 1.6,1.8 или някакъв дизел важното е да е читава колата.
              Fiat Marea 1.8 16v HLX
              Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Е то данъка си местен, т.е. за всяка община е различен. Примерно конкретно 1.6 в Бургас е 188лв. така че не се жалвайте по другите градове .
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

данък....

Моля споделете мненията за колата си, а не само данъка? Примерно разхода на гориво, окачване, консумативи...

Коментар

1.6 е доста здрав климатика и тежи но не е болка за умиране.Дизелите са добри но ако нафтата е 2лв.пък са бъкани с датчици.Аз съм с автоматик на газ 13 градско и 8 извън спокойно.Данъка е голям но консумативите сравнение с велики германски машини са евтини.Не се замисляй.

Коментар

Колко пари си приготвил за покупка и разходи?Какво очакваш от бъдещата придобивка - вървеж, обем, возия, разходи? Сам ли се финансираш, или мама - тати?Задължително ли Фиат?
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

За окачването аз го смених с турско 3 години е чук.

Коментар

1. Като кола - удобен и просторен автомобил, особено комби варианта. Вози стегнато, но в никакъв случай твърдо.2. ДВГ - 1,6 е доказано дуракоустойчив двигател. До 3000 об е малко муден, но след това започва да озверява. Лятото се чувства включването на климатика, но не е чак като да "закачиш камион отзад". Подръжката не е скъпа. Все пак по удачния вариант за Мареа е ДВГ 1,8 - по-мощен и с почти същия разход. ДВГ 2,0 е най-добрия избор, ако не те интересуват разходите по подръжката и разхода на бензин.3. Ходова част - относително евтина и лесна за подръжка. Чупи се като на всеки друг автомобил. То в БГ кое ли е здраво....4. Разход за 1,6 на газ (с газов инжекцион) от личен опит: Градско (софийско) - 12-13/100 (зимата и до 15/100 съм стигал, но е обяснимо - паля - 3-4 км - гася, и така 7-8 пъти на ден), извънградско - около 100 км/ч - около 8/100; над 130 км/100 - 8,5-9/100.Те така.
                          Stop giving directions, just say "Follow me."
                          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Аз карам седан 1,6 на бензин вече 4,5г. Разхода извън града с ръчкане(ама наистина ръчкане Бургас-Смолян) не е надвишавал 8,5л, иначе спокойно пак по същото трасе ми е давала и 7,5. Градско я карам много малко и няма как да я засека. Изминал съм около 80хил.км. Дразни ме малко, че наистина се усеща климатика, когато трябва да ускориш по-бързо. Освен всички нужни конасумативи(масло,филтри,свещи,ремъци и ролки) съм сменял:-предните носачи-предни амортисьори-биалетки-двата маншона на скоростната кутия-съединител-предни дискове с накладки-1-2 пъти ми набиваха тампони на предните носачиМисля, че за толкова годишна кола и нашите пътища е много добре като поддръжка. Много е важно как е поддържана колата преди тебе.Поздрави и дано намериш читава.
                            Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                            Ex.Opel Astra

Коментар

...

muns61 написа:
                              Колко пари си приготвил за покупка и разходи?Какво очакваш от бъдещата придобивка - вървеж, обем, возия, разходи? Сам ли се финансираш, или мама - тати?Задължително ли Фиат?
                              Приготвил съм около 2500лв. Горе долу това е всичко налично ( при положение че продам стария автомобил (Опел Астра)). Какво очаквам от бъдещата кола? Искам да е евтина за подръжка, т.е. консумативи и части, да са сравнително евтини. За возията да не е супер "дърво". Обем: държа да е комби защото работя предимно лятно време и колата ми трябва да се товари, а целогодишно да става за екскурзии за 4-5човека така че да е удобно и комфортно на всички. Вървеж: да се движа със скорост около 120км/ч и да харчи не повече от 9-10 газ, съответно държа да е бензин.Финансирам се самостоятелно.Фиат или друга марка, не съм решил твърдо, в момента се допитвам до Фиат, иначе гледам и други марки като Опел, Форд, Пасат (но цената за 99-2000г. е малко висока). Гледам за Фиат поради цената, качеството и годините който се предлага.

Коментар

Working...
                              X