Честно казано чертежа малко ме обърква, но полуоската се сваля по обичайния начин..1. Развиваш голямата гайка отвън на колелото.2. Повдигаш колата и сваляш гумата3. Откачаш кормилния накрайник от главината4. Откачаш главината от ябълковидния болт на носача5. Вадиш полуоската от главината.самото каре се държи с единиа Зегерка към полуоската, Зегерката се вижда на чертежа и е вътре в маншона(ей това се казва мазало) 6. Отваряш маншона и изхвърляш греста(по желание, може и да се събере в някаква съдинка)7. Откачаш зегерката и изкарваш външното каре........после ако искаш продължаваш. На нормалните коли полуоската си пада. т.е. излиза от диференциала и свалена си правиш каквото те вълнува....8. (ако е така може да текне и масло от скоростите, така че е добре да го източиш предварително ако е този вид полуоска)на тази от чертежа май си има фланец посредством който е захваната към скоростната кутия ако е така развиваш болтовете в околовръз и отстраняваш детайла после пиете бира и мезе и чакате да ви мине алкохола че да не се нарани някой докато работите :P :P :P :P
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се сваля дългата полуоска на Типо
Collapse
X
-
Как се сваля дългата полуоска на Типо
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Етикети: –
-
аз лично немога да разбера този лагер къде еиначе полуоската се маха като развиеш гайката на главината и махнеш шарнира,после като я дръпнеш по рязко и изкача(имам предвид от към скоростите),в края на шлиците има зегерка която държи вътрешното каре към скоростите,ако искаш може и да не вадиш вътрешното каре като му развиеш болтовете,мисля че бях 6 шестогарама,подобно на голф2,има и една стойка която е закачена към блока и държи полуоската,точно под хидравличната помпаако изкаш мини към нас да видиш как е,защото съм махнал помпата и стойката се вижда
-
Mitko написа:Точно за стойката към блока става дума. В тази стойка има лагер. Имам огромен луфт в тоя лагер.
Коментар
-
И аз мисля като pugsyСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар