Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замръзва ауспуха на БРАВА 1,2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Утре си купувам пистолет за горещ въздух и почвам борбата. Като я подкарам колата мисля да я закарам във сервиза на ФИАТ и да видим отдолу след като са сменили меката връзка как се е получило. Иначе съм против всякакви дупки по тръбите и гърнетата - това значи да ги елиминирам и да сдадат курса много бързо. Тук е момента да се запитам - да не би да е това от катализатора?

Коментар

Ако имаш катализатор ако му замръзне мрежичката може да имаш проблем.И за това правите като мен права тръба и това е
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

ivan_vt написа:
        Утре си купувам пистолет за горещ въздух и почвам борбата. Като я подкарам колата мисля да я закарам във сервиза на ФИАТ и да видим отдолу след като са сменили меката връзка как се е получило. Иначе съм против всякакви дупки по тръбите и гърнетата - това значи да ги елиминирам и да сдадат курса много бързо. Тук е момента да се запитам - да не би да е това от катализатора?
        Тук не се говори да направиш цялата генерация като лейка,а на крайното гърне да пробиеш с бормашина дупчица 4-5мм.Виж последното мнение на ключаря и пробвай така преди да купуваш пистолет.
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Определено има замръзване - ефекта при такова палене - когато е "замръзнала" е силно свистене на въздух под налягане отдолу и замирисва на бензин. А акумулатора тъкмо го зареждам за пореден път.

Коментар

Проблема, макар и рядко срещан /предимно в студено време, особено на газ/, съществува.Да не съм голословен, пускам фигури на двата варианта изпускателни тръби на този модел-1 по старата, 2-по-новата. Както виждате, ФИАТ са поправили недостатъка при по-новите серии.Същият проблем се среща и при Пунто-Мк1, не помня кой ДВГ беше, причина-част от генерацията на по-ниско ниво от изходящата тръба.Както вече са казаха колеги в предните постове, решението е повече газ, особено преди спиране на ДВГ, да се издуха конденза.
            Прикачени файлове
            Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Ако имаш голям кондез една дупчица на правилното място, ще удължи живота на генерацията.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

е, то хубаво, колега, ама моята е по-старата, а на колегата - по-новата модификация....
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Две - три изфорсирвания, когато колата е карана на къси разстояния,особено в студено време, никога не са излишни. Винаги го правя, дори и след по-дълго каране - примерно извънградско. И дизела ми прави конденз в тия студове, особено ако съм го палнал да мина 5- 6 км. Изфорсирването преди гасене на ДВГ е много полезно, не само против задържане на конденз в ауспуха. Но не изключвай от контанкт преди да са се нормализирали оборотите на празен ход. Ако имаш газова, тогава е препоръчително да се направи една малка дупка - около 5 мм в задния край на задното гърне, защото газта прави супер много конденз, а задното гърне е най-студено и там се събира като за световно. Като гледам конструкцията на схемата, няма как да пробиеш дупка преди тая чупка и да не издухаш тръбата за 200 - 300 км.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

ако се пробие дупчица в последното гърне няма да има проблеми доста дълго време, защото там газовете са с ниска темп.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колко много конденз трябва да има, за да започне да пречи ? 1-2 литра вода ???
                      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Моята система е от новите - 2001 г. А проблема казват е тук:
                        Прикачени файлове

Коментар

Ми това решение е изключително слабо решение. Прави една дупчица 3мм в най-виската част и си свиркай.

Коментар

Danchojn написа:
                            Ми това решение е изключително слабо решение. Прави една дупчица 3мм в най-виската част и си свиркай.
                            В най-ниската, Данчо ! Водата тече на долу, не на горе :D Мен ако питаш, 2- 3 изфорсирвания преди гасене решават мно проблеми Иначе трябва да правим гърнетата на сито
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Повечето японки си имат оригинално дренажен отвор на последното гърне. Дупча задължително на газифицираните коли 4 мм отвор.
                              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                                Danchojn написа:
                                В най-ниската, Данчо ! Водата тече на долу, не на горе :D Мен ако питаш, 2- 3 изфорсирвания преди гасене решават мно проблеми Иначе трябва да правим гърнетата на сито
                                Ха, клавиатулна грешка Разбира се в най-ниската. То и думата подзказва че съм сбъркал "в" и "н"

Коментар

Working...
                                X