Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

2 спешни въпроса !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

2 спешни въпроса !

днес от дъжда ли от какво не знам ,от лоста за скоростите ми се чува едно скърцане ,много неприятно ,като вдигна кожичката на лоста се вижда една пластмасова ябълка отдолу ,възможно ли е да е влезнала влага или прахоляк и от това да скърца ???? Може ли да доведе до по-големи проблеми ?и някой има ли представа ,как може да проверя и дали е възможно нивото на маслото в скоростната кутия !!! и дали може да долея ако се наложи в домашни условия ?и трето ,ако е намаляло маслото в скоростите дали може да окаже влияние за въпросното скърцане ??предварително благодаря !
    фиатче Браво 2.0

еми аз съм с Темпра ама съм сменил много коли и принципа е все един: нивото на маслото в скоростите се мери като се развие пробката от която се налива маслото и маслото трябва да е на нивото на пробката....можеш да налееш малко и когато текне през пробката спираш да наливаш и си супер. нивото е точно по книга. Долива/налива се със мъркуче/шлаух понеже достъпа винаги е гаден до тази пробка. Иначе скърцането не е от маслото в скоростите. можеш да провериш разните му там лостове.
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
    ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Струва ми се твърде невероятно причината да е нивото на маслото в скоростната кутия. Липсата на достатъчно масло по-скоро би се проявило със затруднено включване на скоростите, повишаване на шума и др. подобни.По-вероятно е проблемът да е отдолу. Имам предвид механизма на лоста от долната страна на автомобила. Търси канал и виж какво е положението - почистване, смазване, евентуално подмяна на туй-онуй (май имаше и пластмасови елементи...). Не мисля, че ще помогне смазване само на пластмасовата ябълка, която се вижда отгоре...
      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Working...
      X