здравеите.купих един фиат пунто които беше и все още е замръзнал,момчето от което го купих го е мъчил да го пали.знае ли някои евентуално какви аварии може да са се получили. благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
замръзнала вода на фиат пунто
Collapse
X
-
tedi_ip написа:риска от нацепен двигател е едно на ръка. рискувах.мисълта ми беше може ли да има нещо по вала, клапани,аиде една водна помпа ще прежалим.каза че докато се мъчел да го пали излизал бял пушек от въздушния филтър.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
кола
Може да е замръзнала изпускателната система това като начало Извади една свещ 1 например и пробвай да го запалиш След като смениш водата с антефриз за - 60 например ако трябва облей само радятора водната помпа с топла вода маручите трябва да са менки да не са твърди -замръзнали ако не е избило може и нищо до му няма на мен ми е замръзвал за 7 години на гъста каша поне 10 пъти и все си го карам без проблем но не трябва да се мъчи преди да се смени антифриза ако помпата е замръзнала и мъчиш да запали може и тя да се строши или за скъса ремък.
Коментар
-
Всичко си е божа работа както се казва. Един нисан стоя 2 седмици на големите студове и нищо не скапа. С пистолет за горещ въздух размразихме водната помпа и изпарителя и запали от раз. Като позагря оляхме и радиатора с топла вода и всичко е на 6. Така, че докато не запали за да се види дали ще протече...... нищо не може да се каже.
Коментар
-
И при мен миналата година замръзна без последствия. Резултата беше че двигателя почна да вдига към червеното а радиатора замръзнал.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Може и нищо да не му се случи,ако сте пробвали да я палите както е замръзнала почти сигурно е,че сте сринали водната помпа,дано да мине само с размразяване или избила тапа на блока,но докато не се запали да се види дали ще шурне от някъде не ногат да се правят изводи.Това,че връща през филтъра не е никак добре.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Не са "изрязани" буталата като при опела,така,че защита няма.Сложи си ремъка на белези все пак и пробвай да запали.То ако има беля тя вече е станала и нищо не губиш да опиташ.Дизелов опел палеше и вървеше с три зъба изместване и нямаше поражения.Може и при теб този зъб прескачане да не е направил беля.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар