Здравейте на всички имам следния въпрос:сутрин след първото запалване докато е още напълно студен двигателя трудно поддържа обороти ако не подам малко газ съответно пък само веднъж като подам газ и се оправят но това не ме тормози особено,по-интересно ми е защо докато е студена колата при потегляне се разтриса много кофти прави го само на първа и само през първите десетина минути т.е докато все още е напълно студена.Не ми се сърдете за тъпото обяснение ама по друг начин не знам как да ви обясня проблема.Благодаря предварително на всички!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бравото ми тресе?
Collapse
X
-
Вече не му обръщам внимание. И зимата при -15С и сега лятото на 20С първите няколко минути колата отвреме на време притриса, макар че стрелката не си мени оборотите и постепенно падат от 1500 надолу. Също и много рязко падат оборотите като отпусна съединителя на студена кола. На баща ми стария 125-ак с ръчен смукач без газ върви. Къде ги пилее тея 1500 оборота, че да не може да тръгне с леко подаване на газ не знам...Къде живееш в Бургас, може някой път да сравним, какво е положението - пиши на лична.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
-
Относно оборотите на студен двигател възможностите са две: 1. Моторче за празен ход2. Датчик за температурата, даващ информация на ЕКУ-то.Относно тресенето на първа предавка при студен автомобил, според мен е:1. Износен съединител2. Съединителя ти превърта (по някаква причина)И двете явления не са нормални и е желателно да идеш на сервиз!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Датчика, който го е на термостата го мерих и съпротивлението му е точно каквото го дават по книжка. Съмнения в него нямам. Два пъти ходих на компютърна диагностика, както казах в оторизиран сервиз на Фиат. Нямаше никакви грешки и оборотите бяха в нормите. Моторчето не съм го гледал, но щом компютъра не установява грешки не мисля да го сменям само за проба да видя дали ще се оправи, а и не е евтино мисля.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
daley написа:Mazgarev написа:Относно тресенето на първа предавка при студен автомобил, според мен е:1. Износен съединител2. Съединителя ти превърта (по някаква причина)FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар