И аз като гледам калника му е леко натиснат,а моят съвет е когато отивате да я видите не го предупреждавайте,а когато сте близо му се обадете и му кажете,че сте близо и идвате,защото той все пак ще се помъчи да я запали.Вече между двата мотора като здравина не бих казал,че има разлика,факт е че това са най-сполучливите мотори на Браво/Брава/Мареа.1.8 е мааалко по-динамичен,иначе от към разход няма голяма разлика ще е в рамките на литър литър и малко на 100.Това че,1.8 работи по-добре от 1.6 с обикновена газ е вярно,но специално за тая кола от обявата нещо много евтина ми се вижда и не е много облъскана,но това може да се разбере на място като се запали колата.Човека е писал"коментар на цената" така,че можеш да търсиш косури както калника и да свалиш още надолу.Вижте клапата за външен/вътрешен въздух те са малко болка.Като я запалите погледнете отзад какъв цвят пуши и на какво мирише,защото може да си погорявя масло,също така докато работи извадете щеката на маслото да не би да издиша от там,това е признак на позаминал мотор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги помощ при избор на Браво
Collapse
X
-
ivailo rachev написа:И аз като гледам калника му е леко натиснат,а моят съвет е когато отивате да я видите не го предупреждавайте,а когато сте близо му се обадете и му кажете,че сте близо и идвате,защото той все пак ще се помъчи да я запали.Вече между двата мотора като здравина не бих казал,че има разлика,факт е че това са най-сполучливите мотори на Браво/Брава/Мареа.1.8 е мааалко по-динамичен,иначе от към разход няма голяма разлика ще е в рамките на литър литър и малко на 100.Това че,1.8 работи по-добре от 1.6 с обикновена газ е вярно,но специално за тая кола от обявата нещо много евтина ми се вижда и не е много облъскана,но това може да се разбере на място като се запали колата.Човека е писал"коментар на цената" така,че можеш да търсиш косури както калника и да свалиш още надолу.Вижте клапата за външен/вътрешен въздух те са малко болка.Като я запалите погледнете отзад какъв цвят пуши и на какво мирише,защото може да си погорявя масло,също така докато работи извадете щеката на маслото да не би да издиша от там,това е признак на позаминал мотор.Fiat Bravo 97 набор 1,6 16V
Коментар
-
Ами мотора повече носи на обикновена газова,иначе от към здравина няма разлика с 1.6.Това спешното не го гледай,обясних какво да гледате,ако съм близо бих помогнал с огледа,но има колеги,които разбират и имат желание да помогнат.Цената си заслужава ако е що годе в добро състояние,но докато не се отиде на място не бива да се правят заключения.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
И аз искам да дайда на огледа, имам опит с 1.8 и знам къде да гледам проблемите на модел.Въпросната кола е с удар и то доста сериозен, от снимките се вижда че Бека на волана се е отворил, и е сменян с друг от 1.9ЖТД или 1.6 ГТИма доста луфтове под фаровете и при броните.Относно продръжката, не е много по скъпа, от частите на 1.6 но има много предимства, като започнем от ХИТАЧИ-то, липсата на кабели, броя на ремъците по двигателяИма си и недостатъци - Алуминиев картер и по - ниска предница.Но както се казва иноишес си е иноишес.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Оговори се за днес или утре, да я водим по светло, в понеделник си е работен денFiat Bravo 97 набор 1,6 16V
Коментар
-
nedialk00
тя колата, че е с удар, с удар е, изобщо няма какво да се коментира това мен ме съмнява и съм доста сигурен, че има някакъв проблем с мотора най-вероятно, пък тва че е удряна няма значение, повече от кошниците в БГ са удряни, тая поне е боядисана цялостно, оправяш само калника и край вратата и е пушка
Коментар
-
Колеги,това което не виждате е на снимката отвътре-вгледайте се във...винетката.Това е седмична(или месечна) винетка от преди 3 години.Зная го защото,тогава карах с такива.Всяка година винетките са с различен цвят.Така чe от тук може да съдим,че колата не е карана(поне извънградско),две-три години.Ти си направи сметката каква е причината-висок разход на гориво,висок разход на масло,удар и дълъг престой,повреда в мотора... и т.н.Задължително ако я гледате хвърлете един поглед и на стикера!П.П.Колегата е прав,че волана е сменян.Тези волани се слагат на по-късните години на производство.Моята брава е края на 98-ма и е с такъв волан.Има нещо гнило в Дания...Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Това,че е блъскана е пределно ясно.Загледайте се фугата между капака и калника от дясната страна където е сянката е доста големичка.Както казаха колегите почти всяка кола в България е блъскана,а за тея пари няма какво да искате,ако се смъкне на 1300-1400лв. ще е добре ако двигателя е що годе добре.И да я оглеждате вечер за мен е абсолютна глупост,ето Банков ще дойде ще я погледне,но трябва да е през деня и както казах по-горе ако може го изненадайте за да не я е палил предварително.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Благодаря ви за съветите , колеги оглеждах ги по карс и по мобилето :Д едни и същи , само че повечето са по провинцията. Другия вариант във форума едно момче продава 1,6 16в само че пишеш че трябва да м усе прочистват дюзите. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...989&highlight= ето ей тази обяваFiat Bravo 97 набор 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар