За някои въпроса може да е смешен , ама да питам, че аз не съм наясно. На ТД100 мотора зад предната лява гума има един метален капак, на който има надпис LANCIA I FIAT, държи се на няколко болта мисля за скоростната кутия. Проблема е там, че от него се чува един странен звук, когато колата е студена и леко поотихва като загрее. Появиха ми се отскоро едни доста неприятни вибрации откъм мотора на 1500 оборота и се чудя дали няма нещо общо с това.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво се намира под металния капак зад предно ляво колело?
Collapse
X
-
Re: Какво се намира под металния капак зад предно ляво колел
Валентино_88 написа:За някои въпроса може да е смешен , ама да питам, че аз не съм наясно. На ТД100 мотора зад предната лява гума има един метален капак, на който има надпис LANCIA I FIAT, държи се на няколко болта мисля за скоростната кутия. Проблема е там, че от него се чува един странен звук, когато колата е студена и леко поотихва като загрее. Появиха ми се отскоро едни доста неприятни вибрации откъм мотора на 1500 оборота и се чудя дали няма нещо общо с това.Marea TD100
Коментар
-
nedialk00
скоростната ти кутия е това точно зад този капак - може да присвирка единствено лагер на първичния или вторичния вал, пък друго там няма какво - зад капачето ти е 5та скорост; а аксиалния лагер е доста по напред, в началото на кутията от към ДВГ, а това е края на кутията може да идва и отпред звука но да си мислиш че идва откъм това капаче, според мен проблема ти щом имаш вибрации е някой компонент на съединителя
Коментар
-
nedialk00 написа:скоростната ти кутия е това точно зад този капак - може да присвирка единствено лагер на първичния или вторичния вал, пък друго там няма какво - зад капачето ти е 5та скорост; а аксиалния лагер е доста по напред, в началото на кутията от към ДВГ, а това е края на кутията може да идва и отпред звука но да си мислиш че идва откъм това капаче, според мен проблема ти щом имаш вибрации е някой компонент на съединителяНЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!
Коментар
-
nedialk00
провери при натискане - така както си написал е, да не те отчайвам ама ще трябва да се сваля кутията
Коментар
-
Колега аз ако знаех от кое е нямаше да ви питам, просто предполагам и ви казвам какво се чува и усеща. Ще ходя на майстор тези дни да направим един цялостен оглед на тампони на мотора, масло в скоростите и тем подобни. Дано се разбере от какво е, че тези вибрации на 1500 оборота са много гадни.НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар