Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светва ми нещо като спръсквач....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светва ми нещо като спръсквач....

За фиат браво 1.4 12в говоря.Значи от време на време ми светва на таблото едно нещо като което ми прилича на впръсквач( червено маркуче)...и като светне колата нещо неможе да набира както преди.Като я загася и се оправя и след това пак така.Започна да го прави това от октомври месец ама мн рядко го правеше,но сега мн често и мн се притесняам кво може да е ?Ако някои знае моге да напише някои ред ... Мерси предварително.

Проблем с горивната система. Диагносатика му е майката.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

има ли газова уредба колата?
      Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
      Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Светва ми от време на време ....

Hristian_Aleksiev написа:
        има ли газова уредба колата?
        да колата има газова уредба,но тия дни я карах доста на бензин и пак си го прави това....

Коментар

Това е червена лампичка с формата на дюза,дава ти грешка някъде по двигателя.Може да е от много неща,както каза колегата трябва диагностика,иначе може само да гадаем.
          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Предполагам имаш ламбда емулатор, провери първо буските му дали контактуват, и после на диагностика Термостата държи ли температура,
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Това за буксите е вярно.Въпреки,че както го е написал колегата
              провери първо буските му дали контактуват
              май е мислил за нещо друго,ама айде.Сори за спама,но така ме досмеша че не се стърпях :D .
              Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

..

tipo33 написа:
                май е мислил за нещо друго,ама айде.Сори за спама,но така ме досмеша че не се стърпях :D .
                колата я карам на газ от 3 години и нещо.. несъм имал проблем преди това... да кажа за термостата ми знаи на извънградско почти немурда стрелката ми... иначе сум пробвал със свалянето на клемата и маи се оправяше временно

Коментар

БУКСАТА НА ЛАМБДА ЕМУЛАТОРА, нея провери, да не се е счупила, откачила, да е хлабава, или клеясала. ако там всичко е наред марш на диагностика.

Коментар

Кога ти светва? Какво ти показва стрелката на температурата, ако е под нормалната, т.е. под среданата черта, предполагам, че:1. Като освободиш от скорост и пуснеш по инерция ти светва лампата. 2.Ако я закачиш на комп предполагам че ще ти даде грешка в температурния датчик.Този температурен датчик се намира в/у термостата и затова толкова се влияе от него.Ако е така и аз имах същия проблем, доста се ошашавих в началото, но не е страшно. Решеието е елементарно, сменяш термостата и си готов. Компа си прави разни тестове като сравнява данните от температурните датчици де що ги има и като има разлика извън нормите ти светва индикация за грешка.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Re: ..

zdravko87 написа:
                      tipo33 написа:
                      колата я карам на газ от 3 години и нещо.. несъм имал проблем преди това... да кажа за термостата ми знаи на извънградско почти немурда стрелката ми... иначе сум пробвал със свалянето на клемата и маи се оправяше временно
                      смени си термостата и ще се оправи и при мен беше така със стария термостат
                      Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

Коментар

....

колко пари струва тоя термостат информативно?

Коментар

от 50 до 75 лв. зависи от марката на термостатагорещо ти препоръчвам БЕР, Вернет нещо не се разбира с марката ФИАТ, поне мойте наблюдения са такива.

Коментар

80 лв.
                            Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                            Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Ами термостата ти е 80лв.,моето предложение е да разбереш със сигурност от къде идва проблема тогава да тръгнеш да сменяш.
                              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Working...
                              X