Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светва ми нещо като спръсквач....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светва ми от време на време ....

ivailo rachev написа:
    Ами термостата ти е 80лв.,моето предложение е да разбереш със сигурност от къде идва проблема тогава да тръгнеш да сменяш.
    маи така ще е наи-добре ..........

Коментар

Качи ли я на комп? Както писах по-горе, предполагам ще ти е изпише грешка в температурния датчик.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

При мене на 1.9 жтд браво 2002 постоянно свети дюзата. Колата загрява бавно примерно след 15 км стрелката за температурата едвам е мръднала или вобще не е мръднала. От дружба 1 до геме димитров сутрин едвам е загряла има и задръстване и висене. Немога ли сам чрес комп да разбера какво е.

Коментар

Можеш естествено, трябват ти кабели и FES. Потърси из форума има информация колко искаш. Иначе, на първо четене, си за термостат.
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

То термостата е ясен. За светналата индикация може да е от 1000 неща. При мен примерно свети заради детонационен датчик ама не ми дреме щото я карам само на метан. Ако ми изпадне без пари , може евентуално и да го сменя. Диагностика преди да се подменя каквото и да е !!!
            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

...

veselin10 написа:
              То термостата е ясен. За светналата индикация може да е от 1000 неща. При мен примерно свети заради детонационен датчик ама не ми дреме щото я карам само на метан. Ако ми изпадне без пари , може евентуално и да го сменя. Диагностика преди да се подменя каквото и да е !!!
              здр пак значи като бях свалил клемите на акумулатора и след това я карах колата и изминах( 110 км градско нямаше проблеми) и след това пак започна да ми свети онова маркуче..... .... сега като светне не ми прави никакви проблеми колата държи си обороти всичко е 6 само назанам с разхода как ще е.А в събота треа да измина разстоянието Варна-Монатана.

Коментар

Re: ...

проблема е решен...след смяната на акумулатора с нов

Коментар

смени си термостата и ще се оправи и при мен беше така със стария Термостат
                  FIAT BRAVO 1.2 16V

Коментар

S_BANKOV написа:
                    Предполагам имаш ламбда емулатор, провери първо буските му дали контактуват, и после на диагностика Термостата държи ли температура,
                    Какво ще значи ако не държи температура ?
                    Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша

Коментар

Pavkataa написа:
                      S_BANKOV написа:
                      Предполагам имаш ламбда емулатор, провери първо буските му дали контактуват, и после на диагностика Термостата държи ли температура,
                      Значи работи ли коректно и държи ли постоянна температура за оптимална работа на ДВГ.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                        Pavkataa написа:
                        S_BANKOV написа:
                        Значи работи ли коректно и държи ли постоянна температура за оптимална работа на ДВГ.
                        Да, да имам предвид, на какво се дължи когато светне дюзата, а датчика не е качил температурата ?
                        Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша

Коментар

За да работи нормално колата и е необходимо да получава информация за работната температура. На база на нея ЕКУ -то регулира горивната смес. КОгато термостана не работи като термостатите , ЕКУ-то се стреми да достигне работната температура като блъска повече гориво, оттам обаче Ламбда сандата вика много богата смес, и ЕКУ-то обеднява сместа, обаче термостата пак не работи и ЕКУ-то вика студено е ще дам мъгела/ в смисъл по богата смес/ и така докато на ЕКУ-то не му писне и не почне да работи по таблица, от там светва чека и ти казва че нещо с горивната система не е у ред. пп Eb@$и как съм го обяснил, все едно разказвам приказка на хлапе
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Е от това по добро обяснение здраве му кажи.
                            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

при мен лично е термостата а случката е същата (едно към едно) сменям термостата и всичко е ток и жица 80 лева както са казали и колегите преди мен , 80 лева но знаеш че няма ядове после бая време
                              FIAT BRAVO 1.2 16V

Коментар

Светва ми нещо като спръсквач....

Аз пък си купих термостат от форумски колега за 20 лева + 6 лева пощенски разходи и пак съм шен .....
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X