Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло за Браво 1.4 12V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Масло за Браво 1.4 12V

10W 40По някои книжки му дават пълна синтетика, по други - полусинтетика. Досега карах със Selenia пълна синтетика.Дойде време за смяна. Какво препоръчвате? Ще ми се да не е Selenia пак, че много удря в джоба.
    Bravo(TM) HGT

За предпочитане е Селения голд.
    BRAVA 1,4 12V
    Nissan Navara

Коментар

georgiarg написа:
      фиат препоръчва Селения 20К. но според мен всяко хубаво масло 10W40, ще ти върши работа.
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

charlie написа:
        georgiarg написа:
        фиат препоръчва Селения 20К. но според мен всяко хубаво масло 10W40, ще ти върши работа.
        Не съм съгласен с теб колега. Аз карам дизел и карах с Тутела 10W40, а сега съм със Селения Турбо дизел пак 10W40 и разликата е в харченето. С Тутела харчи масло като ламя, а със Селения при 140-150 км/ч небутна.

Коментар

"ФИАТ препоръчва" нищо не означава. Те го препоръчват защото е италианско. На това трябва да се вярва само докато колата е в гаранция, защото в противен случай не поемат евентуален ремонт на двигателя.Моя съвет: Ако караш градско - вземи си Castrol Magnetic полусинтетика. Това е най-доброто масло за градско каране. Но щом искаш по-евтино, определено това не е твойто масло
          FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Mazgarev написа:
            "ФИАТ препоръчва" нищо не означава. Те го препоръчват защото е италианско. На това трябва да се вярва само докато колата е в гаранция, защото в противен случай не поемат евентуален ремонт на двигателя.
            Добре де ама Фиат не е първата марка,която препоръчва определена марка масло-Селения, а и Рено препоръчват Елф. Как ще обясниш факта, че ако сложиш на Фиат или Рено друго масло го харчи, а с препоръчаната марка няма разход?

Коментар

дадените марки "препоръчват" определени масла понеже получават дебели сумички за тази "реклама" , не че това са най-добрите масла за тази марка. Аз като си купих фиата браво му сложих Селения Голд полусинтетика и лампата на маслото ми премигваше на празен ход!!!Скоро го смених с Q8 пак полусинтетика и този проблем изчезна.Честно казано едва ли ще сложа Селения пак някога.
              Fiat Stilo JTD ....sold
              Volvo C 70 ....

Коментар

Как така мойта не харчи Castrol-а???Даже не мога да доловя и минималния разход, който дават по книга.Чичо ми, който си купи нова Алфа 147 и понеже колата е в гаранция го задължават да сипва някакво масло, на което пише AR на кутията и струва безбожно скъпо. Да не говорим, че това си е чиста Селения...Естествено е един производител от Италия да препоръчва италианско масло...

Коментар

Странно е, но аз го изпитах на гърба си,че ако сложа различна от селската марка и лапа масло.

Коментар

Ако 20К означава смяна на 20000 км, не знам дали е подходящо за мотора 1.4, на който всички знаем проблемите. Фиат го препоръчват това масло за всички бензинови двигатели, на моя лично ще го сменям на 8000км. В момента съм с някакъв Castrol, който го е сложил предишния собственик 500 км преди да ми продаде колата (имам лепенка и фактура на колко км е направена смяната) и октомрви горе-долу мисля на 8000 км да го сменям вече. И от мен един въпрос... за кола над 175000км кое е по-добре - 10W/40 или 15W/40 ?
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Мерси на всички за мненията.В крайна сметка си купих 4 литра тубичка, която пасна идеално на максимума ми Взех си Valvoline 10W40 за двигатели над 100 000 км (демек с някакви добавки). Не беше много евтино, но по-доволно от Селения като цена
                      Bravo(TM) HGT

Коментар

VeSSkO написа:
                        Мерси на всички за мненията.В крайна сметка си купих 4 литра тубичка, която пасна идеално на максимума ми Взех си Valvoline 10W40 за двигатели над 100 000 км (демек с някакви добавки). Не беше много евтино, но по-доволно от Селения като цена
                        Дано всичко е ок с маслото.. но нали знаеш, че с 1.4 мотор не трябва да забравяш редовната му смана...че иначе лошо след това
                        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
                          VeSSkO написа:
                          Дано всичко е ок с маслото.. но нали знаеш, че с 1.4 мотор не трябва да забравяш редовната му смана...че иначе лошо след това
                          Уж след ’97 са коригирали проблема, но все пак наистина е хубаво да го сменяш на време!

Коментар

Ами незнам точно какво са коригирали след 97-ма, но аз като си го взех миналата година бравото смених 6 клапана При над 3500 оборота стържеше и малко ремонт по главата + 6 нови клапана и се оправи. От тогава до сега никакви проблеми нямам(а не мога да кажа, че го карам икономично ) ... а маслото сменям на 10 000, но сега се поолях малко - 12 000. Върви екстра и нямам оплаквания. Само едно средно гърненце ми остана да си намеря, че има звук на скопено Ferrari
                            Bravo(TM) HGT

Коментар

Working...
                            X