biker_81 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
колебание между пунто бензин и пунто дизел
Collapse
X
-
Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
-
nedialk00 написа:todorshalev, колега, айде стига глупости 80-90 средна скорост каза, това означава че трябва да караш със 120 из града :D :D значи 4/100 само мога се изсмея на това абсурдно твърдение, просто немога да го повярвам, да кажем че лятото ти е 5,5-6, сега ти е 10, абе изобщо немисля да влизам в спорове, по евтино от бензин + газ или метан няма, а бензин + газ = вървеж като на дизел, и никой неможе да ме убеди в противното, ако някой толкова много ми хвали колко мн вървял дизела, ще задам само един въпрос, защо във ф1 няма дизелови агрегати пс: разхода на данчо е извънградско и е съвсем реален, а градско да му гори 10/100, което както и да го смятата е по евтино от дизела, пък пак казвам сложете скъпоструващите ремонти на дизела и сте дотам.яс: същото пунто като на колегата infineion със сходен бензинов мотор няма да дава по-различен разходhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
nedialk00
абе няма да споря, дизел бих си взел само, ако наистина ми гори до 7-8 градско и да има откъде да взимам нафта на 1,80-2.00 лева от някой тираджия :D
Коментар
-
е че ние какво мослиш че правим повечето.а за динамиката мога само да сравня брава 1,6 и 1,9jtd.от 0 до 100-бензина -11,4 сек,а jtd-то-10,4.изводите са за вас.не забравяйте че дизеловия мотор е еластичен в широк диапазон за разлика от бензиновия.аз имах брава 1,6,разхода градско с климатик достигаше 14-15,а вниските беше мъртвец .с jtd-то се родих относно динамика ,така че не ми ги хвалете бензиновите мотори на фиат.
Коментар
-
nedialk00
жтд 1.3 пунто - 0-100=11.9 макс 175км/ч1.2 16в пунта 0-100=11.4 макс 174км/чза бравата си прав, с около секунда по бързо достига 100, на мен 14/100 ми гори градско в софия на климатик, иначе 13, сега зимата пак 14 гори на газ това, 19 лева на 100 км по цените от днес, на нафта ще гори 9/100 = 25 лева,a ако има тънка нафта колкото газта става, аз тука нямам от кой да взимам тънка нафта ама кой как се уреди и пак казвам - дизелова брава като моята ще ме вкара много с поддръжката докато бензинката е по евтина за обслужване дизел ще си взема ако е почти нов, и има евтинка нафта, иначе голям бензинов мотор с газов инжекцион пък нека много да бяга нафтата
Коментар
-
Тая тема доста се обезмисли и придоби завой на 180 градуса.Сега се спори кое е по-добро бензиновата или дизеловата кола.Всички взеха да си мерят п.....е и само няколко смислени отговора на конкретният въпрос на човека.А той самият вече едва ли гледа темата аз ако бях също да съм загубил интерес.Просто попита коя от двата модела какви предимства и недостатъци има,не видях никъде да пита кое принципно е по-добро-дизел,бензин,газ,метан,тротил,парен или йонен двигател...Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
nedialk00 написа:абе няма да споря, дизел бих си взел само, ако наистина ми гори до 7-8 градско и да има откъде да взимам нафта на 1,80-2.00 лева от някой тираджия :Dhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
Stanio_hGt написа:Колега за мен най-разумният избор си е бензин с ГИ. Въобще избий си тоя фритюрник (дизел) от главата Yellow_Flash_Colorz_PDT_05http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
аз да питам дизелджиите как сте с маховиците ???? Хора , не се заблуждавате ако се купува втора ръка кола , дизлеа е по скъп , и по скъп за поддръжка гледам некви разходи , а накрая като се одиде да се сипе булгар натфа и нещата са различни некви проблеми с ГНП то или разпрсквачите ...знам как седят парите при дизела и винаги остава скъпия вариант добра динамика на морота , не успорим факт , но до тука спираме който иска динамика си избира , ефтино - турбо дизел или скъпия вариант турбо бензин всичко останало си остава както е било едно време бензина на гас занимавам се сколи от 16-17 години и опита ми е доказал това за това съм избрал и 2 те решения - по малкия вървеж и ифтиното бензин на гас и няколко конюшни под пакапа турбо бензин за кеф нещо средно не ме кефи мен( като патката -дето по малко лети по малко плува ама нито едно като хората )и пак не на последно място - купува се по здравия и запазен автомибилPower Under Pressure
Коментар
-
WhitePower написа:аз да питам дизелджиите как сте с маховиците ???? Хора , не се заблуждавате ако се купува втора ръка кола , дизлеа е по скъп , и по скъп за поддръжка гледам некви разходи , а накрая като се одиде да се сипе булгар натфа и нещата са различни некви проблеми с ГНП то или разпрсквачите ...знам как седят парите при дизела и винаги остава скъпия вариант добра динамика на морота , не успорим факт , но до тука спираме който иска динамика си избира , ефтино - турбо дизел или скъпия вариант турбо бензин всичко останало си остава както е било едно време бензина на гас занимавам се сколи от 16-17 години и опита ми е доказал това за това съм избрал и 2 те решения - по малкия вървеж и ифтиното бензин на гас и няколко конюшни под пакапа турбо бензин за кеф нещо средно не ме кефи мен( като патката -дето по малко лети по малко плува ама нито едно като хората )и пак не на последно място - купува се по здравия и запазен автомибилОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
за маховика мнението на колегата ,който намеква че се трошат е меко казано некомпетентно-чул недочул.моята кола е на 303 000км и не е сменян маховик и си е добре.това зависи и как е карана колата.иначе не сравнявайте тд с бензин.отдавна технологиите в дизеловото двигателостроене са напреднали и тд е по-еластичен и бърз.какво ли ще стане жабарите като пуснат мултиджет в комбинация с мултиеър.мога да дам пример-баща ми има астра на 2 год с мотор 1,8 140 коня.от 0 до 100-11сек,а алфа 2.4 jtd от 0 до 100-9.8сек.при това едното е кола на 10 и повече години а другото е нова кола.отново оставям изводите за вас
Коментар
-
infineon написа:Stanio_hGt написа:Колега за мен най-разумният избор си е бензин с ГИ. Въобще избий си тоя фритюрник (дизел) от главата Yellow_Flash_Colorz_PDT_05Fiat Bravo hGt 20V VIS !!!
EIBACH SPORT SPRINGS!
Коментар
-
WhitePower написа:аз да питам дизелджиите как сте с маховиците ???? Хора , не се заблуждавате ако се купува втора ръка кола , дизлеа е по скъп , и по скъп за поддръжка гледам некви разходи , а накрая като се одиде да се сипе булгар натфа и нещата са различни некви проблеми с ГНП то или разпрсквачите ...знам как седят парите при дизела и винаги остава скъпия вариант добра динамика на морота , не успорим факт , но до тука спираме който иска динамика си избира , ефтино - турбо дизел или скъпия вариант турбо бензин всичко останало си остава както е било едно време бензина на гас занимавам се сколи от 16-17 години и опита ми е доказал това за това съм избрал и 2 те решения - по малкия вървеж и ифтиното бензин на гас и няколко конюшни под пакапа турбо бензин за кеф нещо средно не ме кефи мен( като патката -дето по малко лети по малко плува ама нито едно като хората )и пак не на последно място - купува се по здравия и запазен автомибилhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
Аз пак си гледам от моята камбанария. Пунто-то го карам на предела на възможностите му!!! За 5г и около 90 000 съм сменил един датчик за налягане около 160лв. беше ако не се лъжа + консумативите разбира се.. За тези 5г. два пъти съм сипвал бензин и съм го карал на бензин въпреки това колата е чук може и да е късмет може и друго да е но е факт по тази кола единственото което правя всяко лято е окачването , което е разбираемо като се има предвид пътната мрежа и разбира се стила ми на каране , без никакво жалене е нормално. За мен пунто JTD е идеалната градска кола....За разхода: Дестинация Дървеница-Младост 3-Гео Милев 8.30часа и обратния маршрут в 18.00часа ми дава около 14к/л което прави около 7л на 100км. това е по компютъра на колата!!!Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар