здравеите,от много скоро имам мареа и искам да разбера какво е нормалното положение на стрелката за температурата на двигатела.при кое положение се включва вентилатора на радиатора . при мен се включва когато премине средата и почти достига следващата и то за много малко време? това е когато карам градцко,извън града е много малко под средата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
въпрос за работната температура на мареа
Collapse
X
-
Когато запалиш колата на студен двигател, температурата трябва много скоро да започне да се покачва и за няколко километра да достигне 90 градуса (средата на скалата). Стигне ли ги, трябва да се залепи за тях и да не мърда от там.Перката се включва малко след 90 градуса - почти незабележимо е отклонението на стрелката.В случай, когато караш бързо и стрелката на температурата стои много под средата на скалата, значи най-вероятно имаш проблем с термостата.Съвет: Щом колата ти е нова - смени си антифриза.FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
-
Richard Burns
Работна температура на Фиат Мареа 1.8 16 комби
Та значи колеги и аз искам да споделя с вас на какви температури рабти мойта колица.Колегата Mazgarev е прав че над средната черта се включва перката, само че при мене - понеже миналата седмица бях на дълъг воаяж из страната, яко натоварен багажник, жената и малкия и с каране около 140 по магистралата-стрелката стоеше на чертата над средната и мисля че перката беше включена постоянно, вярно че карах и с включен климатик и искам да попитам това нормално ли е или нещо не е в ред?Благодаря Ви предварително
Коментар
-
Richard Burns
Thank you
Мерси за инфото Mitko!Сега ми е едно по-спокойно вече, щото си викам ебаси кво ли стана, вярно че си беше и жега като пътувахме към32-33 градуса, ама да се вдига така стрелката, викам си айде стана нещо.Отново мерси
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар