Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замръзват ли ви жилата за скоростите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Замръзват ли ви жилата за скоростите?

Един колега ми се оплаква преди време че му замръзвали жилата за скоростите и не можел да си мести лоста , не ми се беше случвало дори и когато беше -20 , но вчера ми се случи и на мен!Незнам дали има някакъв вариант да не се случва , освен да я държа на топло , което няма как да станеКолеги само при мен ли е така?
    Fiat Marea Weekend
    HLX 1,9 TD 100
    1999

Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

Нормално е мен в кучия студ даже ми замръзна маслото в скоростите и колата гаснеше като пусна съединителя на свободна А жилата не ми замръзват, обаче лоста се движи тегаво понезамръзва маслото в кутията.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Re: Замръзват ли ви жилата за скоростите?

tomito9902 написа:
      Колеги само при мен ли е така?
      Не, случва се и на други колеги. Късат се маншоните и влиза вода.

Коментар

Тази вечер свалих стойката на акумолатора и се опитах да стигна до жилата , но са на много ши.ано място и се наложи от малко по далеч да се пробвам със спрей с течна грес да го понапръскам , спрея е на WURTH и е течна грес , за -25 градуса ...УЖ...утре сутринта ще видя какво е положението!
        Fiat Marea Weekend
        HLX 1,9 TD 100
        1999

Коментар

Колеги ефект нулев , може би или не съм нацелил хубаво отвора за да пръскам на жилото , или незнам Сега съм се приготвил с едно шише спирт , две спринцовки , WD-40 две флакончета и една тубичка тънко масълце , и довечера като се прибера , започвам неравната борба отново....да видим кой кой ще прецака , но ми направи неприятно впечатление , че достигането до тези жила е много сложно за съжаление
          Fiat Marea Weekend
          HLX 1,9 TD 100
          1999

Коментар

Тъкмо щях да тръгвам с пунтото, но уви.. при -9 скоростния лост беше замръзнал. Миналата седмицат замръзна амортисьор,карах колата обаче е пълен ад....За мен единствения начин е ако може да не я караш или да седи някъде на топло. На бравата такива проблеми не съм имал никога.
            Play Golf ,but not drive golf!!!
            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Не мога аз така , трябва да направя нещо , утре след работа с пистолета за горещ въздух ще я размразя , взел съм си един шприц и масло и и спирт и ВД 40 и маркучета за да не се гърбя като луд , и докато не ги Умажа хубаво тея жила и спрат да ме ядосват няма да мирясам!Имам друга кола за каране така,че не е проблем , а и за съжаление няма къде да я вкарам , да свиква на студеното , и на мене не ми е топло , но няма да е на нейното , много е вироглава тая мойта Мара.....
              Fiat Marea Weekend
              HLX 1,9 TD 100
              1999

Коментар

Моите маншони са скъсани от както купих колата преди 4 години. До ден днешен, да чукна на дърво, не са замръзвали никога.

Коментар

и при мене скъсан е маншона за движение на лоста напред назад , но не е замръзнал , а е замръзнал този за движение наляво надясно
                  Fiat Marea Weekend
                  HLX 1,9 TD 100
                  1999

Коментар

А как се разбира, че маншона е скъсан и повлиява ли върху замръзването, в смисъл дали при каране може да се разбере..п.с съжалявам, ако въпросът ми е глупав
                    The only way to get rid of a temptation is to yield to it. Resist it, and your soul grows sick with longing for the things it has forbidden to itself.

Коментар

Ами как се разбира , вдигаш капака и след едно не особенно лицеприятно изчекване се заглеждаш между стойката на акумолатора и останалата плетеница от маркучи и кабели и тръби за въздуха , и гледаш горе долу зад гърба на пепелника някъде се пада....абе просто с гледане без поразглобяване е почти невъзможно , особенно ако си с дизелова Марея, при бензиновите незнам дали е така , но при дизеловите минават оттам тръбите за въздуха и какво ли още не....А иначе при каране няма как да разбереш освен ако не замръзнат ! Или ако почнат да се пълнят с боклук и почне лоста да се движи трудно!
                      Fiat Marea Weekend
                      HLX 1,9 TD 100
                      1999

Коментар

Вчера измих Бравото ( само външно ) и тази сутрин имаше само 1ва и 2ра. Направих 1 кръгче на квартала и с леко побутване наляво-надясно на нулева се оправи. Явно се размрази. Ще погледна къде се оттича водата от челното стъкло - някъде беше писано за този проблем. После ще следвам операцията описана от Оги28 : "2009-та година пролетта, в последната нощ с отрицателни температури стана -1 градус и ми замръзна. Излекувах го есента на 2009, като свалих акумулатора и с масльонка с тънка човка наливах във всяко жило през скъсаните маншони капка по капка около 30-40 мл масло, комбинирано с непрекъснато превключване на всички предавки. От тогава не е замръзало дори и при екстремно ниски температури. Имало е единствено затруднено превключване при голям студ, което е от друго."
                        VW Passat ABF kombi: FIAT Bravo 1.9 JTD

Коментар

моето едното жило също замръзва при под -5,но не е от водата проблема.аз го суших със сешоара 30 мин,макар че нямаше следи от вода.на другата сутрин пак не се движеше лоста настрани.може би хлабината между жилото и кожуха е мн. малка и понеже са от различни материали,единият се свива повече а другия по-малко при ниски температури и този луфт се обира и жилото блокирва.това разбира се е мое мнение,жилото не съм го свалял да го огледам,но мисля да го сваля и да го сложа във фризер и така да го огледам как ще се движи

Коментар

На мен редовно ми замръзва жилото на ръчната спирачка, но тези за скоростите още не са
                            FIAT Marea ex
                            FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Working...
                            X