Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

195/50/15 или 205/50/15 на 7J джанта?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

195/50/15 или 205/50/15 на 7J джанта?

Според вас кой е по-добрия избор за гуми 195/50/15 или 205/50/15 на 7J джанта? 195 са сравнително по- евтини, но дали няма да стои гумата разпъната на джантата и да е грозно?
    НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

205

Коментар

205 е по-добре от 195
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

И двата размера стават - вижда се от таблицата.Имам комплект с джанти 7J и гуми 195/55/15 и гумите не са деформирани: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...019&highlight=
        Прикачени файлове

Коментар

=Rudi= написа:
          И двата размера стават - вижда се от таблицата.Имам комплект с джанти 7J и гуми 195/55/15 и гумите не са деформирани: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...019&highlight=
          Да колега не стоят раздути гумите, но гледам, че са наравно с джантата и така като са без предпазен борд трябва да се пазят много от бордюри. Може би 195 с борд ще е по-добре от 205 без борд.
          НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

Коментар

Моделът на гумите е такъв. И на 6J пак така стоят същите гуми, но на другите джанти. Не те убеждавам - ти ще прецениш, само показвам факти.
            Прикачени файлове

Коментар

Валентино_88 написа:
              Може би 195 с борд ще е по-добре от 205 без борд.
              Мисля, че това е вярното решение.

Коментар

и двата размера стават 195 не се разпъва на 7J джанта желателно е да с бордове ако искаш да опазиш джантите по-дълго време
                Haters Gonna Hate

Коментар

Те и двата стават, но от таблицата се вижда, че 205 си е по добре от 195.П.С. задният капак боядисван ли е?

Коментар

chaveto написа:
                    Те и двата стават, но от таблицата се вижда, че 205 си е по добре от 195.П.С. задният капак боядисван ли е?
                    Прав си, но цената е водеща за колегата. А и по-широките гуми товарят колата.Капакът не е боядисван. На бронята, където се отразява слънцето, също зеленее. От "патладжановата" боя е. На снимките, в моята тема, когато е огряна колата отпред се вижда, че няма разлика.

Коментар

На тези джанти 205/50/15 или 195/55/15 който са сравнително рядки195/50/15 няма да уплатни джантата и в някой завой ще разлепи гумата, не си прави сам проблеми с криви джанти и сцепени гуми
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

дали ще се разлепи гумата няма значение от височината гуми се разлепят когато са меки по твойта логика ако 195/50 няма да уплътни то и 195/55 също няма да уплътни да ти кажа понеже си е пак 195 широка нали? даже като се замисля при мека гума по-голям шанс има да се разлепи 195/55 от колкото 195/50 по-ниските гуми са с доста по твърди бордове
                        Haters Gonna Hate

Коментар

quintessenz написа:
                          дали ще се разлепи гумата няма значение от височината гуми се разлепят когато са меки по твойта логика ако 195/50 няма да уплътни то и 195/55 също няма да уплътни да ти кажа понеже си е пак 195 широка нали? даже като се замисля при мека гума по-голям шанс има да се разлепи 195/55 от колкото 195/50 по-ниските гуми са с доста по твърди бордове
                          Нали не си мислиш че това е размера в мм?
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

сменяш въпроса няма значение в какво мисля че е мм, см всъщност мисля че в метри или км даже се измерва 195 си е 195 на каквато и да е височина. стига офф според мен колегата да си слага 195/50 не е тясна тая гума за 7j джанти по-достъпна и по-евтина от 205/50 и 195/55
                            Haters Gonna Hate

Коментар

Карам с такива джанти вече четвърта година и съм за размер 195-50-15 защото:1;Гумите са по евтини дори и с борд от някои 14ки 2;Карал съм и с 205-50-15,но ми се виждат тежки а и със стково окачване когато е натоварен автомобила опират понякога3;Джантата ми е с ЕТ20 и гума 205-15-15 излиза доста на вънка и от камъчета и пяск и друго ми остърга боята на прагове и калничиКолега взимай 195-50-15 това е идеалния размер за 15цола който отговаря на размер185-60-14,другото е компромис!
                              FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

Коментар

Working...
                              X