Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Фиат Пунто - главоболие

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Фиат Пунто - главоболие

Здравейте!Преди около 2 седмици си купих Фиат Пунто 2000г. 1.2 60к.с.В купето миришеше на бензин, така че смених кошницата на резервоара, също така купих и нов резервоар и сменихме гърловината, която беше леко пукната отгоре. В момента няма миризма, но като карам ме заболява глава или ми се завива свят. Имам впечатление, че като карам със свалени прозорци нещо се завихря и положението става по-лошо. Някой може ли да ме посъветва какво да направя? Поздрави!

Следи си антифриза за течове и си си провери радиатора на парното за течове. Изпаренията на антифриз могат да доведът до главоболие и парене в очите, провери си въздуховодите и не е лошо да го почистиш и дезинфекцираш.А също и консултация с лекър щото може проблема де е и от очите и от това да те боли глава.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

някоя изгоряла тръба на изпускателната система да нямаш и да вкарва изгорели газове в купето през отворените прозорциаз едно време карах едни Ескорт без грънци и ефекта беше същия опаковка Аналгин в купето реши проблема докато чичко Надин не се справи генерално с него
      Шофирай разумно, на пътя не си сам.
      Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
      Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
      Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

по принцип нямаше термостат и сложихме, промиха тръбите и сега парното си е наред, всичко мисля че е прочистеноидеята ми е да отида днес в сервиза и да им се оплача, понеже все още не са отстранили проблемакакво да им кажа да гледат - само изпусквателната система ли?някой ми беше говорил и за карбуратора..ПОМОЩ!

Коментар

Провери уплътненията на задния капак и на стоповете. При свалени прозорци се създава вакуум в купето и смуче газове отзад.
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

kalexandr написа:
            по принцип нямаше термостат и сложихме, промиха тръбите и сега парното си е наред, всичко мисля че е прочистеноидеята ми е да отида днес в сервиза и да им се оплача, понеже все още не са отстранили проблемакакво да им кажа да гледат - само изпусквателната система ли?някой ми беше говорил и за карбуратора..ПОМОЩ!
            Кажи му на тоя че карбуратора ти е сложен при резервната гума и миризмата ще отива на зад.Има и вариант скоро да е сменяно радиатора на парното като ниви са намазани с някаква гняс и много боли глава от нея.
            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

[/quote] Кажи му на тоя че карбуратора ти е сложен при резервната гума и миризмата ще отива на зад.Има и вариант скоро да е сменяно радиатора на парното като ниви са намазани с някаква гняс и много боли глава от нея.[/quote]карбуратора мисля че е отпред, другото не го разбрах..
              muns61 написа:
              Провери уплътненията на задния капак и на стоповете. При свалени прозорци се създава вакуум в купето и смуче газове отзад.
              Точно ми се струва че се получава вакуум и смуче. Как може от уплътненията да се получава такъв проблем ?

Коментар

Карбуратор нямаш по принцип, това има предвид колегата...Ако мене питаш иди на няколко места да видиш какво ще ти кажат...Има ли миризма в купето?Каква е тя?Потят ли се стъклата?Има ли мазно по стъклата от вътре?Веднага ли получаваш главоболие или като загрее колата?Възможно е и при напълно изправна кола да вкарва изгорели газове при отворен прозорец, просто ако е сменян ауспуха може да са направни промени по дължина на тръбите и мястото където излизат газовете. Провай да сложиш отзад на ауспуха едно парче маркуч, там може и гумен, само за проба, около 20 см дълго - само да промениш мястото от където излизат газовете - покарай така да видиш има ли разлика.
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                  Карбуратор нямаш по принцип, това има предвид колегата...Ако мене питаш иди на няколко места да видиш какво ще ти кажат...Има ли миризма в купето?Каква е тя?Потят ли се стъклата?Има ли мазно по стъклата от вътре?Веднага ли получаваш главоболие или като загрее колата?Възможно е и при напълно изправна кола да вкарва изгорели газове при отворен прозорец, просто ако е сменян ауспуха може да са направни промени по дължина на тръбите и мястото където излизат газовете. Провай да сложиш отзад на ауспуха едно парче маркуч, там може и гумен, само за проба, около 20 см дълго - само да промениш мястото от където излизат газовете - покарай така да видиш има ли разлика.
                  В купето не се усеща силна миризма. Въпреки това на мен ми се струва че някак си е по-тежък въздуха. Стъклата се потят нормално според мен за зимата. Мазно не съм забелязал. Веднага ми се завива свят, онзи ден за 5 минути усетих ефекта. Установих, че задната врата е сменяна(багажника) - както каза по-горе колегата, може би някакво уплътнение не е както трябва..Създава се вакуум при свалени прозорци и засмуква газове(така ми се струва).

Коментар

Човеко, да не се тровиш с въглероден моноксид . Щом не усещаш силна миризма, а само за 5 минути те хваща главата. Провери уплътненията, както казаха по-горе, ама виж и колекторите, и при двигателя да не пуши от някъде, и парното да ти вкарва вътре изгорели газове.И гледай да не я караш много, опасно е така.
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                      Човеко, да не се тровиш с въглероден моноксид . Щом не усещаш силна миризма, а само за 5 минути те хваща главата. Провери уплътненията, както казаха по-горе, ама виж и колекторите, и при двигателя да не пуши от някъде, и парното да ти вкарва вътре изгорели газове.И гледай да не я караш много, опасно е така.
                      Колектор въобще не знам какво е, парното уж го оправяха в сервиза. Надявам се да е от уплътненията, понеже не знам от какво друго мо же да е. Както казах с Тодор утре ще я погледнем, и поосле евентуално ще я карам в сервиза..и евентуално ако проблема не се разреши ще я пускам за продаване..

Коментар

kalexandr написа:
                        nikolce написа:
                        Колектор въобще не знам какво е, парното уж го оправяха в сервиза. Надявам се да е от уплътненията, понеже не знам от какво друго мо же да е. Както казах с Тодор утре ще я погледнем, и поосле евентуално ще я карам в сервиза..и евентуално ако проблема не се разреши ще я пускам за продаване..
                        ти пък за продаване ще го оправим твоя проблем ще се види от каде какво вкарва и защо и ще се отстрани споко няма невъзможни неща

Коментар

kalexandr написа:
                          Просто вдигни капака на работеща кола, и виж дали не излиза пушек от някаде, или просто дали мирише от някаде по същият начин като вътре. Изправноста на парното няма нищо общо. То просто взема въздух от вън, и го вкарва вътре. Което ме подсети, я пробвай само студено като духа какво става, и след това с топло. Също пробвай като затвориш клапата, да не вкарва въздух от вън.
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Здравей колега, защо не провериш ето тази тръба:http://www.fiatforum.com/grande-punt...-4-8v.htmlТи трябва да имаш такава, макар че в линка става дума за Гранде пунто 1.2 и ако е пукната в купето влиза миризма на бензин/изгорели газове!
                            SKODA 105L '78
                            PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                            FIAT 126p '89
                            TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                            GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

damianoff написа:
                              Здравей колега, защо не провериш ето тази тръба:http://www.fiatforum.com/grande-punt...-4-8v.htmlТи трябва да имаш такава, макар че в линка става дума за Гранде пунто 1.2 и ако е пукната в купето влиза миризма на бензин/изгорели газове!
                              ми колега аз незнам за такава тръба при МК2 ама не пречи да провериш

Коментар

Working...
                              X