Здравейте колеги...Карам Stilo 2003г 1.9JTD 115кс...Проблема е следния,че преди няколко дена колата ми в движение започна да губи мощност,неможе да се изфорсира или ако се изфорсира трябва няколко пъти да натисна педала на газта,защото иначе всякаш ще изгасне.Колата иначе си палеше и работи на едно място,но при подаване на газ отзад излиза черен дим и нещо като сажди и мирише гадно....Оставих я 2 дена докато я карам на сервиз и когато дойде времето да я карам,запалих я и изгасна,няма палене....Издърпаха ме до сервиза и я оставих за диагностика....Диагностиката нищо не показала,всичко си било наред,но проблема си остана....Обадиха ми се на следващия ден и ми казаха,че било от катализатора (те били два,става въпрос за този някъде по-близо до двигателя)бил запушен,за нищо не ставал,махнали са го,пробвали са я и било всичко наред...Отидох,платих си,показаха ми някакви части от катализатора на парчета,които всякаш с лопата са събирани и немога да преценя дори какъв материал е това... и на излизане от бокса единственото нещо хубаво беше ,че колата запали....Всичко друго по старо му,няма мощност,едвам потегля,яко черен дим...Хайде обратно в бокса...Ще проверяват и другите гърнета..били сигурни,че е от там било и сега незнам дали и др катализатор няма да махнат и на какво да вярвам вече....Въпросите са ми:Възможно ли е катализатора да е бил толкова зле,че да е на такива парчета?(колата преди това си работеше пушка,не е имало никакви проблеми,просто изведнъж стана всичко)Възможно ли е да е нещо от турбото,от ламбда сондите,дебитометъра и т.н?Давайте мнения и съвети,че вече се чудя на какво да вярвам и по какви сервизи да я карам...Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Fiat Stilo
Collapse
X
-
Няколко неща, които да провериш:- скъсани въздуховоди- клапана управляващ турбината- дебитомер- проверка за сериозно омасляване на турбината и луфтовеНамери си свестен диагностик, особено ако ти е светнала check engine лампата, тази кола е записала грешка.Ето ти такъв:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=53066п.с. точно тази кола няма ламбда сондиF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Благодаря и на двама ви!Check engine лампата не свети,не отчита никакви грешки...Иначе ще питам майсторите дали са проверили всички тези неща...И извинявам се за невежеството ми,неразбирам много, тъй като съм и жена п.с:Ще пиша за развитието на ремонта и какъв по-точно е бил проблема при първа възможност...Fiat Stilo 1.9JTD 115ks
Коментар
-
ОФ...От няколко дни гледам едно дизелово Стило в Младост 1А, и винаги се заглеждам в него. Видях че от Младости за това попитах дали е това СтилоКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар