Здравейте колеги, имам Фиат МАРЕА 1.9 TD 100, значи проблема ми е следния: свалях акумулатора за да го заредя, че при тези температури падна, но както и да е при поставянето му направих опит за палене ни нищо и така няколко пъти върти но нищо и по едно време се усещам че на дистанционното не съм натиснал да се отключи колата и затова върти но не пали - отключих аз и си запали от раз! До тук супер, ОБАЧЕ след това забелязах че лампичката която свети при включена аларма ми свети постоянно докато карах, спирам аз и реших да си заключа както винаги от централното - колата си се заключи но нито издаде звукът си заключване нито мигачите примигнаха и лампичката пак си светеше! Всичко това ми говори за проблем, но КАКЪВ не знам и при това положение имам ли изобщо аларма или не ???До преди това никога не съм имал проблеми с алармата си, възможно ли е при въртенето на акумулатора да съм изгорил някой от бушоните или проблема няма да е толкова лесен!Между другото къде се намират бушоните на МАРЕА ?Благодаря на всички които биха помогнали !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с МАРЕА
Collapse
X
-
Започни с проверка на клемите на АБ, стегни ги и преди това ги намажи с грес или пчелен мед и пробвай тогава.Най вероятно праблема е в слаб АБ, или лампата е светнала заради опитите да зарабиш назаключеноКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
Re: клеми
sasho_35 написа:S_BANKOV написа:Започни с проверка на клемите на АБ, стегни ги и преди това ги намажи с грес или пчелен мед и пробвай тогава.Най вероятно праблема е в слаб АБ, или лампата е светнала заради опитите да зарабиш назаключеноNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
iliyan написа:Може да ви е смешно,но преди 20 и повече години поне в България нямаше от днешните химии и акумулаторните клеми се мажеха с мед,мармалад и др. подобни за да не се окисляват.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Клемите на акумолатора за оловни няма как да няма окис дори и га не се вижда а от кумолатора има изпарения на киселина това нещо ускорява процеса .И по някога мазането с мед мармалад и свинсака мас е по добре от химиите които продават .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
откачи акумолатора за 10 мин и пак го закачи после отключи/заключи няколко пъти влез и запали и виж кво ще станеШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар