Преди време моето Пунто внезапно започна губи антифриз, течове, досада...Както и да е, в един хубав ден реших да долея, но изглежда че обезвъздушаването нещо не ми се получи, защото като подам малко газ при студен двигател, течността бълбука по доста дразнещ начин.Иначе, процедурата не би следвало да е кой знае колко сложна - има две пробки на радиатора и на маркуча за парното, като в ръководството на Haynes пише, че се налива докато през тях почне да излиза антифриз. Обаче - това при мен си се случи, и от двете пробки излизаше течност, дори разширителни контейнер се напълни и въпреки това изглежда въздух е останал...Наливах бавно с идеята да не остават джобове, но резултатът не е добър...Има ли някаква друга тънкост?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обезвъздушаване на охладителна система
Collapse
X
-
Re: кола
S_BANKOV написа:kluchar написа:А пускаш ли парното_________________________
FIAT Punto MK2, 1.2 / 8V / 2000 г.
Коментар
-
punto_11 написа:S_BANKOV написа:kluchar написа:А пускаш ли парнотоКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:punto_11 написа:S_BANKOV написа:kluchar написа:А пускаш ли парното_________________________
Коментар
-
punto_11 написа:S_BANKOV написа:Да след като протече и радиатора на парното е на макс, двигателя се стартира и си следи температурата на таблото, това за маслото са ти го каазали за НЕ да избие гарнитурата на главата в следствие на обезвъдушаването, и да смеси антифриза и маслото и то да стане на бозаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:punto_11 написа:S_BANKOV написа:Да след като протече и радиатора на парното е на макс, двигателя се стартира и си следи температурата на таблото, това за маслото са ти го каазали за НЕ да избие гарнитурата на главата в следствие на обезвъдушаването, и да смеси антифриза и маслото и то да стане на боза_________________________
Коментар
-
Аз го правя с надуване, тоест ако знам как го правя та на тая скапана кол а е бати филма да я обезвъдушиш кат хората, газаджите едва не ми я прегряхам тоест почти, щото фърли антифриз заради тва обезвъздушаване, ама да чука на дърво вече 120 км не си е показала рогата от тва загряване. Та аз на стиден мотор надувам с уста през капачката на антифриза и с другата ръка развивам пробката на маркуча на парното до вземе да прокапе от там. После пак надувам и развивам пробката на раддаитора и тва е. Да всеки случаи като я запаля и изчакам даотвори термостата давам газ и пак отварям малко пробката на парното и тва е. Не прави грешка да отвориш квото и да е на загрял мотор и налягане в системата!Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар