Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за топка на скоростен лост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за топка на скоростен лост

Как се маха топката на скоростния лост на Мареа 1,8 16v 97г. Питането е защото ми попадна много тарикатска кожена ... Става въпрос за този вид скоростен лост.
    Прикачени файлове
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Трябва да е на резба, откачи рамката на кожата и погледни от долу и ще видиш, другия варианте да е със скоба и винт
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Почти съм сигурен, че не е на резба. Доста я мъчих и не помръдва. Не се вижда никъде болт. Според мен се вади нагоре с дърпане или е залепена, което не ми се вярва много. Ще почакам мнения от колеги които по една или друга причина са я махали.

Коментар

Веско, разкачи рамката от долу както ти каза колегата, и вдигни кожата нагоре, да се покаже основата на топката. Има един пластмасов пръстен, който трябва да се разкачи, да освободи кожата от топката. После вече дърпаш нагоре смело.Това с пръстена го направи, защото има шанс да го счупиш. Така стана при мен.Ако нещо се затрудняваш, пиши лично, да се видим, ще го извадим, де ще оди :D .
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
          Веско, разкачи рамката от долу както ти каза колегата, и вдигни кожата нагоре, да се покаже основата на топката. Има един пластмасов пръстен, който трябва да се разкачи, да освободи кожата от топката. После вече дърпаш нагоре смело.Това с пръстена го направи, защото има шанс да го счупиш. Така стана при мен.Ако нещо се затрудняваш, пиши лично, да се видим, ще го извадим, де ще оди :D .
          Тенкю пипъл, тенкю

Коментар

На шлици е но е и залепена
            ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
            ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
              На шлици е но е и залепена
              Егати ... лесно ли се вади?

Коментар

Колега хващаш топката и я дърпаш нагоре колкото сила имаш... и тя излиза :D , само внимавай с посоката на приложената сила при процедурата, че аз почти се нокаутирах като я махах моята
                Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Както казаха колегите...шлици и една скоба я държи на мястото и...или дърпАй здраво нагоре или вдигни кожата и се пробвай да свалиш скобата, тогава би трябвало да излезе най-лесно...на моята брава понеже тази скоба е пластмасова се счупи и сега се вади постоянно...
                  Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                  BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                  BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

На шлици е, излиза с яко дърпане нагоре. Относно пръстена на кожения маншон към топката, една свинска опашка от вътрешната страна да я стегнеш в улея и си ти .
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Не съм обърнал внимание на Бравото как е, но на Делтата беше сложена така, че да не може да се вади. Залепена. Един колега искаше да я купува, но така и не успях да му я извадя и замина с купето на вторични. Ни с дърпане, ни с повдигане...с нищо... Просто няма вадене.

Коментар

Ми трябваше да му я продадеш с 10 см от скоростния лост и видими следи от ножовка на Бравото не е лепена поне аз не съм виждал да е лепена, на шлшци е снощи ходих в студа да гледам как се вади,
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Моята излезе с дърпане, обаче откачете преди това кожата от топката, или от самата конзола да не се счупи някое зъбче (зъбче от пластмасата която закрепва кожата за конзолата между седалките) от инерцията като се освободи изведнъж топчето. Ако е залепена със сигурност не е била наред преди това за да я залепят, или не е била предназначена за тази кола
                          Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                          Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                          Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Working...
                          X