Здравейте!От около година имам Пунто- много ме кефи, това ми е първа кола. Доволен съм като цяло, много си я обичам :D Следя форума, но чак днес се регистрирах. Вчера слезнах да припаля, че в тия студове да не остана без ток. Паля от раз- всичко 6, обаче се чу едно потропване отпред. Докато успея да отворя капака и спря. Поогледах- алтернаторният ремък леко се е нацепил и мисля, че се е "извадил" с едно каналче навън Ще го сменя- би трябвало да изкара 2км до сервиза? На моето пунто водната помпа към този ремък ли е закачена? Предполагам, че не е скъп...?Това беше вчера. Днес слезнах да видя колата и реших да проверя маслото. Преди 2-3хил. км. сложих Селения Голд. Като почнаха студовете имаше малко "майонеза" по щеката- чувал съм, че се случва от конденза(карам по 2км на ден в едната посока, т.е. не много загряла). Вдигам щеката- масло се виждаше единствено най- отдолу, а между маркерите- нищо Направо се шашнах, под колата не беше текло...Какво може да се е случило и какво да правя? В Пловдив през нощта е било -24 градуса, ако има някакво значение. Много кофти работа И последният ми ( и най-малък) дерт - изпотяването на стъклата...май напролет ще сменям и това прословуто радиаторче на парното(иначе топли много) - изчел съм темите във форума вече Дайте ми съвет как да процедирам, че се притесних доста
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпроса за Пунто...(масло, алтернаторен ремък)
Collapse
X
-
Няколко въпроса за Пунто...(масло, алтернаторен ремък)
`95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...Етикети: –
-
маслото в тия студове и при този малък пробег си го подхарчва (мисля)ремъка щом ти се вижда нацепен сменяи го той не е скъпа Водната помпа ако не ме лъже паметта е на Ангренажа за радиаторчето щом топли , а тече ли или при изпотяване на джама да е леко мазен ако не тече и не е мазен соред мен не е Радиатор може би клапа за външен въздух или ФилтърШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
-
todorshalev написа:маслото в тия студове и при този малък пробег си го подхарчва (мисля)ремъка щом ти се вижда нацепен сменяи го той не е скъпа Водната помпа ако не ме лъже паметта е на Ангренажа за радиаторчето щом топли , а тече ли или при изпотяване на джама да е леко мазен ако не тече и не е мазен соред мен не е Радиатор може би клапа за външен въздух или Филтър`95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...
Коментар
-
Да, Селениа Голд е май 10в40 полусинтетика...Може би следващия път трябва да сложа на друга фирма- нали Селенията не била най-доброто. Благодаря ви, утре ще я запаля пак, пък ще видим. А и тези дни ще се позатопли и ще сменя ремъка(няма да карам дотогава!).`95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...
Коментар
-
ivel написа:в твоя случай мотора ти е поне на 10 години и не е отварян за нищо.за разхода-100пр са ти опечени гумичките на клапаните и от там и гори масло,но това си е нормално.водната помпа е на агренажния ремък и се държи на 4 болта. иначе каквото и масло да сложиш ще си го похапва`95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
Коментар
-
1995PuntoELX75 написа:ivel написа:в твоя случай мотора ти е поне на 10 години и не е отварян за нищо.за разхода-100пр са ти опечени гумичките на клапаните и от там и гори масло,но това си е нормално.водната помпа е на агренажния ремък и се държи на 4 болта. иначе каквото и масло да сложиш ще си го похапваAlfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Относно консумацията на масло
Колеги, нямам спомен, май и преди бях питал по въпроса, но в една от книжките, Fiat Punto Owners Manual (дръпнах си я от линк публикуван някъде тук) - на стр. 234 ще видите надписа от атачнатата картинка.Кратко и ясно е написано, че максималната консумация на масло е 400 гр / 1000 км.На моето Punto, което си има и течове, за 13000 км до следващата смяна съм му досипал около 2.3 литра по моите статистики (Motul 10W40, 6100).Но, така или иначе, според вас не е ли малко прекалено множко нова кола да гълта дори и 200 грама на 1000км?И ако 400 гр е максималното, кое е нормалното количество, което двигателят консумира?_________________________
FIAT Punto MK2, 1.2 / 8V / 2000 г.
Коментар
-
ivailo rachev написа:1995PuntoELX75 написа:ivel написа:в твоя случай мотора ти е поне на 10 години и не е отварян за нищо.за разхода-100пр са ти опечени гумичките на клапаните и от там и гори масло,но това си е нормално.водната помпа е на агренажния ремък и се държи на 4 болта. иначе каквото и масло да сложиш ще си го похапва`95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар