Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За или против катализатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За или против катализатора

Като оставим на страна вредните емисии и шумът струва ли си да си махна катализатора на ТД100.Предполагам че не е сменян никога и се е позадръстил ще осетя ли разлика във вървенето и горенето на колата?
    Fiat Bravo TD100

Ако е задръстен - да.Нямаш ламбда сонди, няма да има негативи.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ако мислиш че имаш катализатор който предишния собственик вече не е махнал С махането ще усетиш разлика и в ускорението и в пушека отзад.Незабравяй че при преглед може да стане проблем ако го махнеш.Ти си решаваш.
      Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

пушека и шумът не ме притесняват особено ако осетя и минимална живинка във вървенето А ако го махна права тръба ли да сложа
        Fiat Bravo TD100

Коментар

mito_vr написа:
          пушека и шумът не ме притесняват особено ако осетя и минимална живинка във вървенето А ако го махна права тръба ли да сложа
          Ако го махнеш сложи резонатор не е по скъп и е по дорбе за работната температура на ламдба сондата, ако имаш и е по тихо в колата.пп ей сега стана спора за екологията
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

майната и на екологията,края се вижда 2012 сме Резонанстното е най-добре,съгласен съм
            Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

ми колегата спомена че нямам ламбда сонда шумът във фиат браво :Д тва е наи малкия проблем има вариант да избуша вътрешността на стария катализатор и да си сложа корубата.ще загубя50-60 лв но не е фатално
              Fiat Bravo TD100

Коментар

Докато автомобила върви нормално не бих го махнал. Ако ще го махам, задължително резонаторно гърне.
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                  Докато автомобила върви нормално не бих го махнал. Ако ще го махам, задължително резонаторно гърне.
                  автомобила се дърпа добре до 140км и след това сякаш не може повече.причината може да е много далече от катализатора но знам ли Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 .И все пак ако ще се поотпуши и има някаква надежад има ли причина да оставя катализатора
                  Fiat Bravo TD100

Коментар

На твое място не бих го пипал, не ти е там проблема.
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

mito_vr написа:
                      ми колегата спомена че нямам ламбда сонда шумът във фиат браво :Д тва е наи малкия проблем има вариант да избуша вътрешността на стария катализатор и да си сложа корубата.ще загубя50-60 лв но не е фатално
                      Не си прави труда да избушваш катализатора и да оставиш кожуха,ще се получи едно гадно дрънчене и ще го махнеш.Както казаха колегите най-добре е с резонаторно гърне.
                      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Абе на самия катализатор има един болт я го поразвии малко да видим дали ще живне. А това с избушването просто не ти го препоръчвам защото първо самия катализатор ще ти го махната и ще ти сложат резонатор на неговото място обикновенно за без пари ако им оставиш катализатора в сервиза. Второ трябва да свалиш катализатора да го отвориш, да го изтърбушиш /ще ти трябва противогаз и ръкавици щото е токсичен/ и вътре ще трябва да завариш тръба да натъпчеш вата и да го завариш отиваш на 40-50 см шев което си е пара ако няма да го правиш сам.

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Абе на самия катализатор има един болт я го поразвии малко да видим дали ще живне. А това с избушването просто не ти го препоръчвам защото първо самия катализатор ще ти го махната и ще ти сложат резонатор на неговото място обикновенно за без пари ако им оставиш катализатора в сервиза. Второ трябва да свалиш катализатора да го отвориш, да го изтърбушиш /ще ти трябва противогаз и ръкавици щото е токсичен/ и вътре ще трябва да завариш тръба да натъпчеш вата и да го завариш отиваш на 40-50 см шев което си е пара ако няма да го правиш сам.
                          нолега много ме заинтересува с тоя болт я кажи каде да го вида и за какво служи иначе заварки търбушенета и атка на татък не са ми проблем но щом не се препорачват няма ще взема 60 кинта за катализатора и така но все пак обяси за болта
                          Fiat Bravo TD100

Коментар

На самия катализатор има има болт, който като развиеш трябва да отпуши колата ако катализатора е станал на дреб.огледай колатан а канал и ще го видиш болта, развии го и прабвай дали има подобрение.Но в твоя случай катализатора/ не съм сигурен дали пък не е саждоуловител/ е само за да покрие определени еко норми, махането му би трябвало да облекчи работата на турбината.Казах ти ходи при някой който се занимава с гърнета и се спазари да ти сложи резонатор а ти да му оставиш катализатора и готово.

Коментар

mito_vr, ако ще махаш катализатора, ти точно според мен трябва да сложиш права тръба (защото си ТД).
                              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
                              X