Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цъкане от централна конзола при подаване на газ - брава?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Цъкане от централна конзола при подаване на газ - брава?!

Здравейте, колеги, прави ми впечатление това нещо. Когато подавам газ чувам цъкане някъде от духалката на централната конзола, тази в средата, над радиото. Нещо от вътре чувам как цъка, все едно някаква помпичка, цък-цък-цък, което се учестява с подаване на газта, като изключа от скорост, това нещо не се чува Направо съм в шаш, що за странно нещо може да е това, по-рано не съм го чувал, сега по големите студове го забелязах, но не е гаранция, защото сигурно по-рано и прозорецът ми е бил отворен и по не съм се заслушвал. Гасих, пуснах вентилатора на купето, не се променя от него нищо Както и на затворена и отворена клапа за въздуха. Колата е без клима, ако има значение.Който има идея какво може да е, нека да сподели, скоро ще бъркам да слагам дистанционно на централнато и не искам да оставам с някакви притеснения или съмнения. Какво може да е това
    кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
    кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!

кола

Свали духалките и чуи по подробно
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Да не чуваш клапана на канистер филтъра,който е под десният калник и да ти се струва,че звука идва от въздуховода.
      Fiat 1.4 12V
      Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
      Да си втори значи да си първи сред загубилите.
      Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Какво е това канистер филтър, това да не е за газовете от резервоара, той постоянно ли цъка, не цъка ли много рядко? Това си е учестено цъкане Само го има при подаване на газ, на празен ход и без газ го няма
        кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.

Коментар

Оборотите държи ли ги стабилно?Как без клима няма климатик, няма климатроник, или изощо няма?
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да, оборотите не мърдат, ако подозираш стъпковият мотор, той не работи ли само като съм на място, ако се движи колата не би трябвало да работи? Същият звук го чувах и от ситроена си, но там беше някакво клапанче по горивото, до колкото разбрах и го чувах само зимата Нито климатик, нито климатроник, нито нищо, само вентилатор, 96 година е колата, без клима

Коментар

това го бяхме разгадали какво еама не помня какво беше :D има такава тема, но не я намираммоята Брава правеше така, както и на Слави Бравото ако не се лъжаи наистина го прави в студено време
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Айде напъни се де, как няма да се сещаш за нещо толкова важно Около какво се върти идеята, какво може да има там, че да цъка Кой е Слави, заостри му вниманието към темата, дано той се сети какво е

Коментар

а, важномай не бешеей сега бате ти Слави ще го измисли
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Помняяяя помняяяяяя, аз може да съм на години ама някои неща помня, особено що се отнася до Фиатките, някои неща са толкова досадни че се помнят цял живот тва цъкане е от клапанчето на оная система дето се намира под предния десен калник за бензиновите пари от резервоара, няква си еко, ама зимъска цъка като подаваш газ и се чува ввътре и си блъскаш главата кво ли е Да се захванеш с нея не си струва трябва да я изключиш ама тогава незнам ко ша стане с газовете в резервоара. По хубуу си усили музиката
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

АА, мерси, идеално :D Няма да барам нищо, с пусната музика не ми пречи, но не обичам да се чудя някакви звуци от къде са и на какво се дължат. Благодарности отново, няма да го мисля

Коментар

Може, да се окаже нещо много елементарно,само трябва да пробваш следното,като чуеш досадното цъкане просто включи чистачките за момент и всичко ще се оправи.Това се получава защото,импулсното реле на чистачките е останало в режим на работа а чистачките в момента не са ти били пуснати.При мен също се получава от време на време, но съм свикнал да цъквам чистачката и то се оправя.Като се оправи времето ще погледна въпросното реле което се намира вероятно при самото моторче на чистачките, но цъкането определено се чува там.Успех,дано съм бил достатъчно ясен и да се отстрани и при теб проблема. :D
                        Стило 1.6

Коментар

Да ама не с какво ще обясниш тогава що като даде газ цъка а като пусне газта не цъка
                          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                            Помняяяя помняяяяяя, аз може да съм на години ама някои неща помня, особено що се отнася до Фиатките, някои неща са толкова досадни че се помнят цял живот тва цъкане е от клапанчето на оная система дето се намира под предния десен калник за бензиновите пари от резервоара, няква си еко, ама зимъска цъка като подаваш газ и се чува ввътре и си блъскаш главата кво ли е Да се захванеш с нея не си струва трябва да я изключиш ама тогава незнам ко ша стане с газовете в резервоара. По хубуу си усили музиката
                            FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Пробвал съм с чистачките, нищо не се променя, като цъка релето на чистачката го чувам съвсем ясно. Пак ще опитам, но вече съм го проверил и не ми е направило впечатление. Галинчо, при теб има ли го това цъкане

Коментар

Working...
                              X