Няма да се оправи със смяна на маслото.Моя съвет е ако виенето наистина е леко и не те притеснява да си караш тъй.Смени си маслото за душевно успокоение и толкоз.На мен досега на всички коли са ми виели отделни предавки,я цели кутии,я диференциали и съм нямал ядове.Единствено с времето шума се увеличава,но ако си умерен шофьор и не я "биеш" може и на такова положение да си я караш още дълго време.А и ремонта на диференциала не е лесна работа.Има си тънкости при реглажа.Трябва луфта между пиньона и короната да е много добре настроен,защото в единия случай ще имаш луфт,а в другия ще е много натегнато и оттам лагерите пак ще завият като чакали.В тая настройка трябва да се допусне,че и новите лагери ще поолегнат и показанията от луфтомера ще се изменят от това...Аз съм си играл в гаража десетки пъти с диференциала на едната ми кола и не е лесна работа.Като знам майсторите как оплескват по-прости работи диференциала ще е последното нещо,което бих им дал да пипат.Аз не бих се занимавал с друго освен профилактична смяна на маслото,но ти си знаеш най-добре.Успех
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Виене на скоростната кутия
Collapse
X
-
Taka e , но при тези коли пиньона и короната са с успоредни оси на въртене и не се налага регулиране на луфта между зъбите, а само луфта на лагерите и горе-долу да са точно едно срещу друго зъбните колела. Т. е луфта между пиньона и короната е зададен технологично с мястото на гнездата за лагерите.
Коментар
-
nedialk00
по около 30 лева на лагер а за диф-а си абсолютно прав, няма какво да му се регулирва в случая, ляга си на мястото и няма как да се оплеска нещо, за задно предаване незнам, нямам опит как е там диф-а
Коментар
-
Колега и аз имах подобен проблем преди време.Виж тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0Не казвам,че и при теб ще помогне,но все пак виж.Успех.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
RedZone написа:Ами в движение на свободна не вие нищо,като дам на някоя скорост и тогава започва виенетоFIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
galinchooo написа:RedZone написа:Ами в движение на свободна не вие нищо,като дам на някоя скорост и тогава започва виенетоFiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
имам подобен проблем със скоростите на всички предавки се чува много леко виене докато давам газ и колата е в ниски обороти, нагоре не се чува, но като пусна гаста спира дори да не съм натиснал съединителя, и като го натисна също спира. къде мислите че е проблема, сега като го взема от бояджията мисля да сменя маслото.
Коментар
-
misho_ написа:имам подобен проблем със скоростите на всички предавки се чува много леко виене докато давам газ и колата е в ниски обороти, нагоре не се чува, но като пусна гаста спира дори да не съм натиснал съединителя, и като го натисна също спира. къде мислите че е проблема, сега като го взема от бояджията мисля да сменя маслото.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
дали и 2та лагера да са заминали щото го вдигнах на крик първо лявата гума след това дясната и в 2та случая имаше шум, и ми се струва че проблемът може да е като тук:http://www.youtube.com/watch?v=AnzizHvh6Yg чува се много слабо в движение, когато колелата се движат с почти еднаква скорост, понеже и като сложих зимните гуми чак тогава започнах да чувам шум-а понеже лявата ми е малко мека, а с летните не го бях чул а те си бяха еднакво напомпани та според мен там е проблема. сега като го взема от боя ще ги напомпам по равно и ще сменя маслото в скоростите. по каталог го дават 75в90 полу синтетика. моторът ми е с пластамасовите колектори и дългите скорости 1.6 браво
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар