Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo ABS/ASR Failure

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Stilo ABS/ASR Failure

    Здравейте колеги! От известно време имам следния проблем: когато завъртя ключа на контакт ми изписва ABS/ASF Failure и съответно днес в големия сняг изпробвах дали работят системите и логично не работят. Държа да отбележа, че акумулаторът ми е чисто нов - на по-малко от месец, а също така и всички бушони, релета са сменени преди 2 дни. Освен това са почистени всички конектори включително и D4. Остават съмнения само за стоп машинката, но пък стоповете ми си работят нормално. Може ли някой да обясни как точно работи стоп машинката и дали ако тя е повредена целите системи няма да работят или проблема ще е само със стоповете. Ако съответно според вас не е от стоп машинката, имате ли други предложения на къде да се насоча да търся проблема? Благодаря предварително
    Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp

    #2
    кола

    Закачи го на диагностика като светне а стоп машинката е смени или поне е почисти
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      Когато дава тази грешка не ми позволява да се свърза с ЕКУ-то, но ето какво изписа при един от малкото опити, в които успях да се свържа:http://imageshack.us/photo/my-images/832/468mg.jpg/*Извинявам се за качеството, но както се вижда е снимано с телефон
      Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp

      Коментар


        #4
        Блока с релетата/предпазителите да е бил мокрен или влажен/окислен ?
        Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

        Коментар


          #5
          Не беше мокър самият блок, но пък предпазителите бяха с доста зацапани и замърсени крачета и поради тази причина ги смених всички и съответно почистих какво можеше и напръсках с контактен спрей. Имаш някаква идея ли?
          Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp

          Коментар


            #6
            Какъв контактен спрей използва ? Има някои, които повече бели правят.Oт тая снимка виждам заден десен сензор, че има грешка и някакво реле на вентила (valve relay)
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

            Коментар


              #7
              За съжаление не мога да ти кажа какъв беше контактния спрей, а със заден десен сензор имах проблеми и миналата година, но го поправих и освен пак да му е станало нещо. Не съм се насочил към него поради факта, че грешката я дава веднага като завъртя ключа на контакт, а не когато колата е запалена или е в движение и се въртят гумите (както беше преди). А това реле на вентила какво точно представлява и какво общо има?
              Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp

              Коментар

              Working...
              X