Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Одраскана Fiat Brava?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Одраскана Fiat Brava?

Здравейте! Колата е естествено втора ръка и като я купувах - бяла на цвят, но ми се струва че е пребоядисвана самата кола, понеже като се наведе човек и се виждат "пръски". Въпросът ми е, понеже допуснах нелепата грешка в снега да изчистя по-горния слой от снега с пластмасова лопата - тези за почистване на сняг, та те имат метална лайсна и съответно надрасках колата отгоре и от страни... Драскотините не са много големи, но се забелязват, та въпросът ми е, колко скъпо ще ми излезе да се коригират (боядисат) ориентировъчно. Мога да опиша драскотините по следния начин - там където има драскотини на бял фон има черни ивици... Дали ще хване ръжда, ако не се оправи и има ли алтернатива, в случай че излезе много "ремонта"?Благодаря!

Бояджиите го смятат на детайл(например един детайл е калника,друг предният капак) и така.Пробвай с маркери за драскотини има едни продават ги в магазините за авточасти и големите търговски вериги-например Бриколаж.Цвета ти е бял и лесно ще намериш такъв маркер,ама не знам колко са ефикасни.Ти с кой акъл си чистиш снега от колата с греблото.Използва се само четка,а за леда по стъклата шпатулка за лед.Леда по ламарините не се чисти,за да не се надрасква боята,а с гребло пък съвсем!!!.Все пак една шпатулка е по 70 стотинки.Е има и за по над 5 лв,ама то си е до преценка.Аз зимата такава шпатулка и четка за сняг си държа в колата чак дорде не видя щъркел :D
    Fiat 1.4 12V
    Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
    Да си втори значи да си първи сред загубилите.
    Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Пробвай с абразивна паста дали е излезе. Това черното най вероятно е върху боята, едва ли си успял чак до ламарината да я одереш.
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
        Пробвай с абразивна паста дали е излезе. Това черното най вероятно е върху боята, едва ли си успял чак до ламарината да я одереш.
        А дано... Откъде мога да я купя?

Коментар

на детайл от 60 до 100лв

Коментар

ivel написа:
            на детайл от 60 до 100лв
            Това, дори за малки драскотини?

Коментар

Щом е бяла може и с паста за зъби ,но ако си слезнал под боята паста не помага.
              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Преди 20 и .... години си бях надрал ЛАДА-та така и драскотините излязоха с яко търкане с парцал и спирачна течност. Ама помня ли каква е била на времето течността....
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                  Преди 20 и .... години си бях надрал ЛАДА-та така и драскотините излязоха с яко търкане с парцал и спирачна течност. Ама помня ли каква е била на времето течността....
                  не не не не със спирачна течностНапролет пусни темата отново...ще я замаскираме някак си.
                  LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                  ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

lubo_Y10 написа:
                    veselin10 написа:
                    не не не не със спирачна течностНапролет пусни темата отново...ще я замаскираме някак си.
                    Те Ладите сигурно с блажна боя са ги правили навремето... ))))))))) По-добре наистина не пробвай...или ако решиш то да е на съвсем малък участък че ко се прее.е да не си личи.
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Отиваш в някои магазин за автобои.Почти в всеки такъв има и полирпасти.Не са и много скъпи(100гр е 7лв и стига за една кола да я пастираш цялата).Взимаш си 50гр.-2ка и 50гр.-1ца.Първо търкаш(с гъбичка) с 1цата местата където са ти драскотините(тя е по едра) и след това с 2ката..С 2ката можеш да си минеш целите елементи..(аз с 2ка си пастирвам колата)...успех колега.Не се шашкай излишно всички драскотини ще ти излязат ...иска се само търкане ...... П.С...продават и такива накрайници с гъбичка за дрелка...става още по лесно и бързо....
                      FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

ако е до метал, взимай един бял спрей, облепи отстрани така че да можеш само по драскотината да пръскаш и от 20-30 см пръскаш, но първо пробвай с полирането на галинчооооо

Коментар

nedialk00 написа:
                          ако е до метал, взимай един бял спрей, облепи отстрани така че да можеш само по драскотината да пръскаш и от 20-30 см пръскаш, но първо пробвай с полирането на галинчооооо
                          ее...то полирането не е на галинчоооо.....някои някога си го е измислил.....по ефикасен начин за зануляване на драскотини не ми е известен освен да се пребоядиса(ако са много дълбоки драскотините)Лятото на един тесен черен път до плажа на черноморец така я бях издрал моята в едни драки..от калник до калник от двете страни....хаха....имам познат маистор тенекеджия и бояджия... та той ми каза какво да направя а имено да я пастирам по реда както се пастирва....

Коментар

galinchooo написа:
                            Отиваш в някои магазин за автобои.Почти в всеки такъв има и полирпасти.Не са и много скъпи(100гр е 7лв и стига за една кола да я пастираш цялата).Взимаш си 50гр.-2ка и 50гр.-1ца.Първо търкаш(с гъбичка) с 1цата местата където са ти драскотините(тя е по едра) и след това с 2ката..С 2ката можеш да си минеш целите елементи..(аз с 2ка си пастирвам колата)...успех колега.Не се шашкай излишно всички драскотини ще ти излязат ...иска се само търкане ...... П.С...продават и такива накрайници с гъбичка за дрелка...става още по лесно и бързо....
                            Здравей, колега! Драскотините са на "нула"... Тоест, има само черни ивици, или ако има "дълбочина", то тя е няма и милиметър...Та с въпросния метод, ще си личи ли много от манипулацията. т.е дали ще трябва да се боядисва след това?

Коментар

Здравей, колега! Драскотините са на "нула"... Тоест, има само черни ивици, или ако има "дълбочина", то тя е няма и милиметър...Та с въпросния метод, ще си личи ли много от манипулацията. т.е дали ще трябва да се боядисва след това?[/quote]Незнам колега.Зависи от дълбочината на надраното.Винаги можеш да пробваш с полирпаста.Не е скъпа както писах по горе 100гр е 7лв..и стига да си полираш цялата кола.За дълбоки драскотини се третира с 1ца първо.След това с 2ка паста.Хубаво да си вземеш и комплекта за дрелка които е.Имам такъв защото полирвам фарове.Утре ще ти снимам да видиш какво представлява.Няма нищо сложно.Ако вече е много надрано се минава 1во на водно с шкурка 1000 след това с 2000(само надраните повърхности)и чак тогава се минава с пастата 1 и 2.С шкурката се надира боята и става матова,но това да не те притеснява.После с пастата всичко си става както трябва да е и излиза гланца на боята.Ако мислиш че не можеш да се справиш закарай я на бояджия да ти я полира....Ще ти излезне малко по скъпо...Просто не знам какви са ти драскотините за да ти кажа точно какво да направиш,но ако мислиш че ще се справиш следвай инструкциите които съм ти описал и си готов.Няма да има нужда от пребоядисване....

Коментар

Working...
                              X